Vorige

Hoe lang blijf jij mij trouw?

14 juli 2022 Britt Winnepenninckx Werkgevers

Het is tegenwoordig niet vanzelfsprekend om goede medewerkers aan boord te halen. Het kost tijd, toewijding én ook een hap uit je budget. Heb je de juiste match gevonden? Dan hoop je natuurlijk dat jullie aan een positieve, vruchtbare en langdurige werkrelatie kunnen bouwen. Maar hoe lang blijft een medewerker zijn bedrijf trouw?

Leestijd: Later lezen?
Gemiddelde anciënniteit blijft stabiel

Gemiddelde anciënniteit blijft stabiel

Acerta dook in zijn cijfers op zoek naar de gemiddelde anciënniteit van medewerkers. Wat blijkt? Dit blijft al enkele jaren stabiel rond de 11 jaar hangen. Pakweg tien jaar geleden was dat een half jaar minder lang. De gemiddelde anciënniteit is het hoogst in de financiële sector (24 jaar), de social profitsector (12 jaar) en bij de overheid (12 jaar).

Wanneer we naar de mediaan kijken, dan ligt dat met 8 jaar lager dan de gemiddelde anciënniteit. Er zijn dus evenveel mensen die minder dan 8 jaar anciënniteit hebben, als medewerkers die meer dan 8 jaar anciënniteit hebben.

Jobmobiliteit bevordert duurzaamheid

Je denkt nu wellicht dat die aanwervingsinvestering toch niet verloren is als je medewerker (gemiddeld) 10 jaar aan boord blijft. Vergis je niet, een hoge anciënniteit betekent niet dat je op je lauweren kan rusten, want je medewerkers raken (gemiddeld na vijf jaar) uitgekeken op hun functie als deze nooit verandert. En dat heeft natuurlijk een negatieve invloed op de motivatie en productiviteit.

Hoe hou je de werknemer-werkgeverrelatie dan fris? Dialoog is – zoals in elke relatie – cruciaal. Spreek met je medewerkers over hoe zijn job eruit zal zien in de toekomst. Uit de Talent Pulse-bevraging, uitgevoerd in samenwerking met StepStone, blijkt dat 75% nog nooit een dergelijk gesprek heeft gehad. Bovendien heeft 61% geen zicht op toekomstige loopbaanmogelijkheden bij zijn huidige werkgever. Nochtans geven werknemers aan dat het belangrijk is om zicht te hebben op de kennis en competenties die nodig zijn voor een job als ze nieuwe rollen willen opnemen. Wie het gevoel heeft een duurzame loopbaan te hebben, heeft trouwens vaker zicht op wat zijn toekomstige loopbaanmogelijkheden zijn bij zijn huidige werkgever (54% t.o.v. 25%). En dat bevordert natuurlijk de retentie.

Wist je dat je met connect HR Office eenvoudig evaluatiemomenten inplant met jouw medewerkers? Dat is meteen een goede start van het gesprek. 

Werkgever en werknemer kiezen best samen de weg (loopbaan) die enerzijds zinvol en werkbaar is voor de medewerker, maar die ook gericht is op het waarborgen van de continuïteit van de organisatie. Wil je ook een duurzaam loopbaanbeleid? De hr-experten van Acerta ondersteunen je.

Duurzame loopbanen als oplossing voor de arbeidskrapte

Duurzame loopbanen zijn het antwoord op de hr-uitdagingen van vandaag en de komende decennia. En ja, er zijn hindernissen en valkuilen op de weg naar duurzame loopbanen, maar de opportuniteiten zijn groter. We helpen je ze graag ontdekken. 

Download de whitepaper Herbekijk het Acerta Panel Webinar

Deel dit artikel

Britt Winnepenninckx 2022

Geschreven door Britt Winnepenninckx

Experte Talent bij Acerta Consult

Gerelateerde artikels

3 tips om een aantrekkelijke werkgever te worden
Werkgevers

3 tips om een aantrekkelijke werkgever te worden

28 november 2022 Britt Winnepenninckx

Wat maakt een werkgever aantrekkelijk? Jaarlijks worden er talloze onderzoeken naar gevoerd en worden er een lijsten gepubliceerd van meest aantrekkelijke werkgevers. Maar wat maakt je als werkgever aantrekkelijk? Acerta helpt je op weg met deze drie tips.

Lees meer
Ken jij de ABC-score van je bedrijf?
Werkgevers

Ken jij de ABC-score van je bedrijf?

22 november 2022 Britt Winnepenninckx

Autonomie, Betrokkenheid en Competentie, de bouwstenen van het ABC én het succesrecept voor gelukkige en gemotiveerde medewerkers. Maar hoe hoog scoren bedrijven op het ABC?

Lees meer
Aanpassingsvermogen meetbaar via hersenactiviteit en hartritme
Werkgevers

Aanpassingsvermogen meetbaar via hersenactiviteit en hartritme

27 oktober 2022 Annelies Baelus

Eind 2020 lanceerden Acerta en Antwerp Management School (AMS) een hoogtechnologische breinstudie naar aanpassingsvermogen op de werkvloer. Nu de resultaten van de kwalitatieve studie bekendgemaakt werden, zijn we aanbeland in de laatste fase van het onderzoek.

Lees meer