Vorige

Loon- en bonusbeleid bij delaware en Punch Powertrain: waarom de warrant

11 december 2018 Werkgevers

In tijden van arbeidsschaarste zijn de juiste talenten moeilijk te vinden. Heb je ze gevonden, dan wil je ze houden. Dus sluit je een positief evaluatiegesprek af met een loonsverhoging. Maar op lange termijn wordt dat systematisch verhogen van het brutoloon onhoudbaar vanwege het blijvende én terugkerende karakter ervan. Gelukkig hoeft motiverend verlonen niet altijd - en zeker niet meer alleen - via het brutoloon te lopen. delaware en Punch Powertrain deden het met warrants.

Leestijd: Later lezen?

Waarom warrants?

De warrant is een bonusformule die als voordeel van alle aard vrijgesteld is van zowel werkgevers- als werknemersbijdragen en die voor de onderneming fiscaal aftrekbaar is. Dit biedt de werkgever de mogelijkheid om met eenzelfde budget  de werknemer er netto tot wel 40% meer aan over te laten houden dan bij een traditionele cashbonus. Wat houdt de warrant dan nog tegen om de populairste te worden? Wel, er zit een onbekend kantje aan. En onbekend maakt onbemind.

delaware ontdekte ACERTA’s online warranttool

delaware levert met geavanceerde IT-oplossingen en -services een ernstige bijdrage aan het duurzame succes waar zijn klanten op inzetten. Die ambitie van duurzaamheid trekt delaware op alle vlakken door,  ook  voor de eigen medewerkers. En dus ook in het eigen verloningsbeleid. Omdat de klassieke anciënniteitsverhoging niet duurzaam motiveert, keek delaware al in het verleden in de richting van een duurzaam bonussysteem en kwam ze zo bij warrants uit. De voordelen van de warrants uitleggen aan de medewerkers bleek hier niet zo moeilijk, 300 mensen stapten meteen in. De ambitie was om in 2018 nog beter te doen, want de warrant bleek inderdaad een win-win. Maar een succesvoller warrantsplan zou ook meer beheer vereisen en zou dat wel haalbaar zijn? ACERTA, dat delaware al kende omdat ze voor haar optreedt als sociaal secretariaat, schoot zijn klant te hulp met een geavanceerde online warranttool. Resultaat: nu, in 2018, gingen 521 medewerkers voor de warrant als bonusoptie. delaware was er dan ook vol voor gegaan, want over het beheer van het hele warrantplan hoefde het zich geen zorgen te maken.

Ook Punch Powertrain wikte en was voor de warrant gewonnen

Netto meer overhouden klinkt alle werknemers aantrekkelijk in de oren. Maar ‘recht op kopen’, ‘onderliggende waarde’, ‘potentiële beursrisico’s’ ... het hele warrantsproces klinkt diezelfde werknemer toch ook net iets complexer in de oren. Daarom was Punch Powertrain blij dat het dankzij Acerta zijn medewerkers deze interessantste bruto-netto optieformule kon aanbieden mét een handige webtool erbij die alles automatisch regelt. Voor deze internationale speler in innovatieve aandrijftechnologieën zijn de mensen immers het grootste kapitaal en die mensen passend kunnen belonen op een manier dat ze er het meeste aan overhouden en de minste zorgen hebben, heeft Punch Powertrain voor de warrant gewonnen.

Waarom WEL de warrant

Behalve dat de warrant het beste resultaat kan voorleggen in de verhouding brutokost-nettowinst – zie hier - is er nu ook het aanbod van Acerta om het beheer van jouw warrantsplan voor jou en jouw medewerkers te automatiseren.

Wil je hier meer over weten, dan is hier de eerste stap naar een optimaal bonusbeleid.

Meer weten?

Contacteer ons op het nummer 016 24 53 24 of per email.

Per email

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Fietslease: onmisbaar als aantrekkelijke werkgever?

24 april 2024
Karolien Van Herpe

Sinds 1 mei 2023 werd de fietsvergoeding verplicht in de privésector. Dit zorgde ook voor een heuse boost in het aantal mensen dat koos voor een fietslease. Je kan bijna niet meer achterblijven wil je je op de kaart zetten als aantrekkelijke en duurzame werkgever. Ontdek waarom je hierop moet inzetten.

Lees meer
Werkgevers

Veranderen van sociaal secretariaat: interessant of niet?

10 april 2024
Angela Mastronardi

Is je bedrijf gegroeid, maar blijft de digitalisering van je loonadministratie achter? Word je niet snel geholpen bij vragen over loonberekening? Of ben je op zoek naar een ervaren dossierbeheerder die ook écht bereikbaar is? Dan is het hoog tijd om een nieuw sociaal secretariaat te overwegen.

Lees meer
Werkgevers

Verlonen, eerlijk en transparant duurt het langst

01 april 2024
Ellen Roelants

Een fair loon, een duidelijk groeitraject en transparante communicatie, werken het best. Maar hoe pak je dat precies aan?

Lees meer