Vorige

Werf je eerste werknemer aan en krijg een korting

14 januari 2021 Werkgevers
Nele Mertens

Zet jij de spannende stap naar de aanwerving van je eerste werknemer(s)? Dat is niet gemakkelijk en bovendien moet je rekening houden met de kost van je extra hulp. Gelukkig zijn er voordelen waar je recht op hebt wanneer je start als nieuwe werkgever. Denk maar aan het RSZ-voordeel bij eerste aanwerving, een maatregel die definitief verlengd werd. 

Leestijd: Later lezen?

RSZ-voordeel bij eerste aanwerving

Voor de aanwerving van je eerste zes werknemers krijg je kortingen op de factuur die je elk kwartaal aan de RSZ moet betalen. Je betaalt minder werkgeversbijdragen voor de sociale zekerheid gedurende dertien kwartalen. De aanwerving van je allereerste werknemer levert je zelfs een kwijtschelding van de basisbijdragen op van 25 procent, te berekenen op het brutoloon dat je hebt afgesproken met je werknemer. Voor de aanwerving van de allereerste werknemer moet je die 25 procent dus niet betalen. Bovendien geldt deze vrijstelling voor onbepaalde duur. De aanwerving van de volgende vijf werknemers levert ook kortingen op, maar deze zijn lager en beperkt in de tijd.

Starten met personeel?

Waar moet je rekening mee houden als je iemand voor het eerst in dienst neemt? Hoe stel je een arbeidsovereenkomst op? Wat zijn de beste tewerkstellingsmaatregelen? Acerta ondersteunt je met je eerste stappen als werkgever.

Start met personeel

Deel dit artikel

Nele Mertens_acerta

Geschreven door Nele Mertens

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Waarom een diversiteitsbeleid een must is

25 maart 2024
Sabine Goossens

Onze samenleving wordt steeds meer divers, dus ook onze werkvloer. Inzetten op diversiteit en inclusie is een win-win voor bedrijven, want het zet je op de kaart als maatschappelijk verantwoorde werkgever en je kan breder gaan rekruteren waardoor er meer kans is op het vinden van nieuwe, onontgonnen talenten.

Lees meer
Werkgevers

Buitenlandse werknemers inzetten in de zorgsector: positieve trend

14 maart 2024
Sabine Goossens

De zorgsector maakte de laatste jaren een heuse stap voorwaarts wat het aanwerven van werknemers met een niet-Belgische nationaliteit betreft. Daar waar knelpuntberoepen een uitdaging vormen, brengt dit type van rekrutering enkel voordelen.

Lees meer
Werkgevers

Mijn werknemer combineert een flexi-job met een vaste job: welke zijn de gevolgen?

05 maart 2024
Sophie Vantomme

Wat zijn de gevolgen wanneer je werknemer ook nog een flexi-job heeft? Kan dat zomaar en wat zijn jouw rechten en plichten als werkgever?

Lees meer