Vorige

Werf je eerste werknemer aan en krijg een korting

14 januari 2021 Werkgevers
Nele Mertens

Zet jij de spannende stap naar de aanwerving van je eerste werknemer(s)? Dat is niet gemakkelijk en bovendien moet je rekening houden met de kost van je extra hulp. Gelukkig zijn er voordelen waar je recht op hebt wanneer je start als nieuwe werkgever. Denk maar aan het RSZ-voordeel bij eerste aanwerving, een maatregel die definitief verlengd werd. 

Leestijd: Later lezen?

RSZ-voordeel bij eerste aanwerving

Voor de aanwerving van je eerste zes werknemers krijg je kortingen op de factuur die je elk kwartaal aan de RSZ moet betalen. Je betaalt minder werkgeversbijdragen voor de sociale zekerheid gedurende dertien kwartalen. De aanwerving van je allereerste werknemer levert je zelfs een kwijtschelding van de basisbijdragen op van 25 procent, te berekenen op het brutoloon dat je hebt afgesproken met je werknemer. Voor de aanwerving van de allereerste werknemer moet je die 25 procent dus niet betalen. Bovendien geldt deze vrijstelling voor onbepaalde duur. De aanwerving van de volgende vijf werknemers levert ook kortingen op, maar deze zijn lager en beperkt in de tijd.

Starten met personeel?

Waar moet je rekening mee houden als je iemand voor het eerst in dienst neemt? Hoe stel je een arbeidsovereenkomst op? Wat zijn de beste tewerkstellingsmaatregelen? Acerta ondersteunt je met je eerste stappen als werkgever.

Start met personeel

Deel dit artikel

Nele Mertens_acerta

Geschreven door Nele Mertens

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Vacature zoekt ideale kandidaat: al aan job branding gedacht?

28 juni 2024
Alexander Claassens

Bedrijven zoeken gretig naar de beste manier om hun vacature tot bij de juiste doelgroep te krijgen. In een zee van jobaanbiedingen moet je meer dan ooit opvallen. Al aan job branding gedacht? Het is de perfecte manier om te zorgen dat jouw vacature op korte termijn resultaten boekt. We leggen je uit hoe dat werkt en hoe je het aanpakt.

Lees meer
Werkgevers

Duurzame manieren om je huidige werknemers te behouden

26 juni 2024
Miet Vanhegen

Opvallende cijfers: 72% van de werkende Belgen zou hun huidige werkgever verlaten mocht zich een interessante opportuniteit voordoen. Hoe kan je als bedrijf inzetten op retentie en hoe zorg je voor een stimulerende werkomgeving waarin je huidige werknemers zich kunnen (blijven) ontwikkelen?

Lees meer
Werkgevers

Hoe vaak denken werknemers nog aan een carrièreswitch?

21 mei 2024
Jochen Bessemans

Enkele jaren geleden speelden heel wat werknemers met het idee om hun job volledig om te gooien en in te ruilen voor een andere. Uit onze recente bevraging blijkt dit vandaag niet meer het geval. Wat zijn de redenen om wel of niet te switchen en hoe kan je hier als werkgever op inspelen?

Lees meer