Vorige

4 wist-je-datjes over het EORI- en LEI-nummer

22 september 2022 Nicolas Pevenage Zelfstandigen

Is jouw zaak niet alleen afhankelijk van de Belgische markt? Dan heb je misschien wel een EORI-nummer of LEI-nummer nodig. We geven je vier interessante wist-je-datjes.

Leestijd: Later lezen?

Wist-je-dat #1: Voor het invoeren en/of uitvoeren van goederen buiten de Europese Unie heb je een EORI-nummer nodig.

EORI is een afkorting voor Economic Operator Registration and Identification. Het is een uniek nummer dat ervoor zorgt dat je goederen herkend worden bij de douane. Hierdoor wordt jouw levering vlot vrijgegeven. Het EORI-nummer is identiek aan het btw-nummer van je zaak, maar moet wel extra geactiveerd worden om in de EORI databank te staan.

Wist-je-dat #2: Je kan altijd controleren of je een EORI-nummer hebt.

Twijfel je of je al een EORI-nummer hebt? Via een zoekopdracht met de validatietool van de Europese Commissie, kan je dat altijd controleren. Je typt ‘BE’ gevolgd door je btw-nummer (zonder punten, spaties…) in de zoekbalk, en krijgt meteen te zien of je wel/niet een EORI-nummer hebt.

Wist-je-dat #3: Je moet een LEI-code aanvragen om op de beurs te (ver)handelen.

Naast het internationaal (ver)handelen, hebben heel wat zelfstandigen de afgelopen jaren de weg gevonden naar de beurs. Of je nu een beursgenoteerd bedrijf bent of slechts af en toe een aandeel verhandelt, je dient je in orde te stellen met een LEI-nummer. Het LEI-nummer staat voor Legal Entity Identifier en zorgt ervoor dat transacties makkelijk gevolgd kunnen worden.

Wist-je-dat #4: Europa heeft de LEI-code verplicht gemaakt voor ondernemers.

Sinds januari 2018 is er een beleggingsrichtlijn vanuit Europa die bedrijven, organisaties en vereniging verplicht een LEI-code aan te vragen als ze aandelen, obligaties, warranten, staatsbons of andere financiële producten verhandelen.

Ontdek het digitale loket voor alle zelfstandigen

Je btw-regeling of KBO-gegevens wijzigen? Een LEI-code en EORI-nummer aanvragen? Dat en zoveel meer, regel je snel en eenvoudig online via zelfstandigenloket.be.

Ga naar zelfstandigenloket.be

Deel dit artikel

Geschreven door Nicolas Pevenage

Verantwoordelijke digitalisering en innovatie bij Acerta

Gerelateerde artikels

Hoe vind je klanten als zelfstandige?
Zelfstandigen

Hoe vind je klanten als zelfstandige?

23 maart 2023 Els Schellens

Heb je je eigen zaak opgestart? Proficiat! Nu komt echter het moeilijke deel: voldoende klanten vinden om je zaak te laten floreren.

Lees meer
Zelfstandigenloket.be: het digitale administratieloket voor alle zelfstandigen
Zelfstandigen

Zelfstandigenloket.be: het digitale administratieloket voor alle zelfstandigen

12 juli 2022 Nicolas Pevenage

Als ondernemer komen er regelmatige administratieve modaliteiten op je pad: je btw-regeling, adres, verandering in activiteiten, ... Het is van belang om deze wijzigingen snel en efficiënt door te geven aan de overheid, al vraagt dit heel wat opzoekingswerk. Wist je dat Acerta een onafhankelijk digitaal loket heeft gelanceerd? Met zelfstandigenloke...

Lees meer
1 op 20 starters in bijberoep binnen twee jaar in hoofdberoep
Zelfstandigen

1 op 20 starters in bijberoep binnen twee jaar in hoofdberoep

12 mei 2022 Els Schellens

Bijna 5% van de zelfstandigen die in 2020 in bijberoep zijn gestart, is twee jaar later aan de slag in hoofdberoep. In welke sectoren zien we deze switch het meeste? En welke leeftijdscategorie?

Lees meer