Wegwijs bij Acerta

Aan je werkgeversverplichtingen voldoen, dat maken we graag makkelijker voor jou. Daarom vind je hier een snelle toegang tot de informatie, documenten en applicaties die je nodig hebt om met je papierwerk in orde te zijn - snel, overzichtelijk en efficiënt.

Juridisch nieuws en updates

Meteen op de hoogte van wat vandaag voor jou belangrijk is? Hieronder vind je de sociaal-juridische actua en klantenupdates.

-

Een tikfout op een jaartal: welke gevolgen bij een ontslag?

Als werkgever heb je je misschien vergist in de verzenddatum van een ontslagbrief door uit reflex 2018 in plaats van 2019 te vermelden. Wat zijn de gevolgen?

Lees dit artikel
-

Winstpremie: wijzigingen vanaf 2019

De winstpremie bestaat intussen een goed jaar. Werkgevers die dat willen kunnen dankzij deze premie (een deel van) hun winst uitdelen aan hun werknemers. Ze kunnen daarbij kiezen voor een identieke winstpremie, waarbij alle werknemers een zelfde bedrag of een zelfde percentage van hun loon toegekend krijgen, of voor een gecategoriseerde winstspremie. In het laatste geval kan de werkgever (objectieve) categorieën onderscheiden en op basis van een verdeelsleutel aan elke categorie een ander bedrag als winstpremie toekennen.

Lees dit artikel
Meer berichten lezen