Wegwijs bij Acerta

Aan je werkgeversverplichtingen voldoen, dat maken we graag makkelijker voor jou. Daarom vind je hier een snelle toegang tot de informatie, documenten en applicaties die je nodig hebt om met je papierwerk in orde te zijn - snel, overzichtelijk en efficiënt.

Juridisch nieuws en updates

Meteen op de hoogte van wat vandaag voor jou belangrijk is? Hieronder vind je de sociaal-juridische actua en klantenupdates.

-

Te weinig verlofdagen? Denk aan jeugdvakantie, seniorvakantie of Europese vakantie

Als je een werknemer in dienst hebt genomen die pas van de schoolbanken komt, dan krijg je binnenkort vast de vraag op hoeveel vakantie hij nu recht heeft. Zowel de jonge (als de oudere) schoolverlaters, als bijvoorbeeld werknemers die een beroepsactiviteit heropnemen na een lange periode van onderbreking (wegens werkloosheid of invaliditeit) zullen geen wettelijke vakantie hebben in het jaar van hun aanwerving of werkhervatting. Zij zullen vaak ook weinig vakantie kunnen opbouwen voor het jaar nadien. Er zijn echter alternatieven waardoor je werknemer toch recht heeft verlof te nemen aanvullend op zijn wettelijke vakantie. De werknemer zal je waarschijnlijk vragen om jeugdvakantie, seniorvakantie of Europese vakantie.

Lees dit artikel
-

Tijd om de Dimona-spelregels nog eens op te frissen!

In de zomer doet u beroep op extra personeel? Denk dan zeker aan de Dimona-regels!

Lees dit artikel
Meer berichten lezen