Festivalkoorts: naweeën op het werk

01 juli 2019

Kan een werknemer met kleine oogjes aan de slag gaan?

Werchter en Couleur Café zijn voorbij, Boterhammen in’t Park, Laundry Day en nog vele andere festivals liggen in het verschiet. Misschien zijn er festivalgangers onder uw werknemers. Wat als zij na een festival met kleine oogjes op het werk komen?

Een werknemer is gebonden door zijn arbeidsovereenkomst en de wet verplicht hem om zijn werk zorgvuldig, eerlijk en nauwkeurig te verrichten, op tijd, plaats en wijze zoals is overeengekomen en te handelen volgens de bevelen en de instructies die hem worden gegeven door zijn werkgever. Is de werknemer na zo een festival veel te moe, zodat hij zijn werk niet naar behoren kan uitvoeren? Of is hij nog onder invloed van alcohol, wat moet er dan gebeuren?

U kunt de werknemer er op attent maken dat een dergelijk gedrag niet kan en dat hij best verlof neemt. Is de werknemer het daarmee eens, dan is het probleem van de baan.

Of de werknemer nu naar huis moet gaan of niet, u mag hem een verwittiging sturen dat hij naar het werk moet komen in een toestand waarin hij zijn werk naar behoren kan uitvoeren.  Herhaalt dit scenario zich na elk festival en blijft de werknemer uw verwittiging negeren, dan kan dit een aanleiding zijn tot ontslag.  

Deel dit juridisch nieuws en updates

Terug naar overzicht juridisch nieuws en updates