Vorige
Thuiswerk in tijden van corona: verandering hanteren

Prijs: € 250,- (excl. BTW)

Via KMO-portefeuille tot 30% korting

30% korting voor publieke sector en social profit

2 uur opleiding

Opleiding op maat aanvragen

Thuiswerk in tijden van corona: verandering hanteren

De beknopte en praktische benadering in coronatijd

Deel deze opleiding

Corona bracht wel heel plots en onverwacht een grote verandering in de werkcontext van vele professionals. 59% van de bedrijven heeft de voorbije weken telewerk ingevoerd. Dat is vier keer meer dan voor de coronacrisis. Deze plotse verandering brengt veel teweeg bij mensen. Er heerst  onzekerheid en angst over gezondheid, behoud van jobs en financiële gevolgen. Hoe ga je daar mee om?

Tijdens deze sessie bekijken we samen hoe je jezelf en je medewerkers kan ondersteunen in deze verandering. Zonder de moeilijke kanten uit het oog te verliezen, geven we je een strategie om ook het positieve in deze situatie naar boven te halen en te leren hoe je meer rust en standvastigheid kan vinden en bieden in een sterk veranderde werkcontext. 

Na deze online workshop

  • Heb je meer inzicht in het proces van verandering en kan je er proactief op inspelen
  • Kan je je medewerkers positief ondersteunen met aandacht voor hun welzijn
  • Weet je hoe je best omgaat met onzekerheid, angst en weerstand
  • Verwelkom je verandering als een kans om te groeien

Inhoud

  • Wat is verandering?
  • Wat doet dit met een mens? Patronen van jezelf en anderen herkennen
  • Wat is weerstand? Hoe herken je dat en hoe ga je daar constructief mee om?
  • Wat doe je met emoties die bij veranderingen opkomen?  
  • Verandering schept kansen: de positieve kant
  • Strategieën voor een optimale aanvaarding en aanpassing
Aanpak

Dit zijn interactieve peer-sessies. We brengen jou samen met mensen die in een gelijkaardige situatie zitten en met dezelfde uitdagingen kampen. We geven alle ruimte voor ervaringsuitwisseling en bespreking van cases. Daarom bezorgen we je op voorhand de theorie en jij stuurt ons je vragen en voorbeelden. Daaraan koppelen onze experten hun knowhow en praktische tips en tricks. Zo kunnen jullie in de online workshop onmiddellijk aan de slag. En heb je na deze sessie van 2 uur nieuwe ideeën en inzichten die je meteen in je eigen praktijk kan omzetten.

Interesse voor een sessie op maat?

Heb je meerdere leidinggevenden in je onderneming die interesse hebben in dit thema? Dan organiseren wij  zo'n peer-sessie helemaal op jouw maat. Contacteer ons.  

Waar en wanneer

Er zijn geen sessies meer ingepland. Maar, je kan deze opleiding op maat aanvragen.

Opleiding op maat aanvragen

Doelgroep

Leiders, leidinggevenden, zaakvoerders en medewerkers die effectiever willen leren omgaan met verandering en gevoelens van onzekerheid, angst, verlies van controle,… die daarmee gepaard gaan, bij zichzelf en bij hun medewerkers.

Docenten

Prijs

Inschrijvingsprijs
€ 250,- (excl. BTW)
25% korting voor online opleiding

Voor de online opleidingen die plaatsvinden tot en met 15 juli, bieden we je een korting van 25% op de inschrijvingsprijs. Vermeld de code SAMENERDOOR in het inschrijvingsformulier en de korting wordt automatisch verrekend.

Kortingen
Kmo-portefeuille

De Vlaamse overheid subsidieert tot 30% van je opleiding. Voor meer info surf naar www.kmo-portefeuille.be. Registratienummer Acerta Consult: DV.O105287

Deze opleiding vertegenwoordigt 2 uur.

Korting publieke sector – social profit

Ben je werkzaam in de publieke sector of de social profit? Dan geniet je 30 % korting op deze opleiding. Duid je sector aan bij inschrijving en de korting wordt verrekend op je factuur.

Gerelateerde opleidingen