Zelfstandige worden: welke onderneming past bij jou?

De kop is eraf: je wil een eigen zaak starten. Misschien ga je als freelancer aan de slag of jaag je jouw droom achterna met een eigen restaurant. Wat jouw ondernemersplannen ook zijn, zelfstandige worden is een grote stap die voldoende voorbereiding vereist. 

Heb je bijvoorbeeld al beslist welke ondernemingsvorm je zal kiezen? Ga je een eenmanszaak starten of toch een vennootschap oprichten? En welke vennootschapsvorm kies je dan? Geen nood: met deze test ontdek je snel welke ondernemingsvorm het beste geschikt is om jouw eigen zaak mee te starten.
 

Ontdek je ondernemingsvorm

Eénmanszaak of vennootschap, wij zoeken het met je uit

Bij het kiezen van een ondernemingsvorm spelen heel wat factoren een rol. Bijvoorbeeld: je wil zelfstandige worden, maar doe je dat alleen of met partners? En over welk startkapitaal beschik je al dat je kan investeren in je eigen zaak? Maar ook je mate van financiële verantwoordelijkheid en je toekomstplannen zijn van groot belang. 

Je ondernemingsvorm is niet alleen praktisch en administratief heel belangrijk, het heeft ook heel wat fiscale, financiële en sociale gevolgen. Het loont dus om voldoende research te doen en écht uit te zoeken welke ondernemingsvorm bij je past. De uitkomst van deze test zal uitwijzen wat voor jou het gunstigst is: een eenmanszaak starten of een vennootschap oprichten. Maar ook welke vennootschapsvorm (VOF, BV, CV, NV of  Comm V) dan het meest aangewezen is in je situatie.

Zelfstandige worden betekent knopen doorhakken. En bij de start kom je meteen al voor een eerste belangrijke beslissing te staan: welke ondernemingsvorm kies je? Doe de test en ontdek de ondernemingsvorm die bij jouw zaak past.
 

Ontdek je ondernemingsvorm