Aanvraag crisis-overbruggingsrecht gedwongen sluiting

Oktober, november en/of december

Doe hier je aanvraag voor het crisis-overbruggingsrecht omwille van gedwongen sluiting.

Let op: Dit formulier kan enkel online ingevuld worden.

A) Jouw activiteit

BELANGRIJK

  • Behoort je activiteit tot een sector die verplicht moet sluiten, ga dan naar punt 1. Twijfel je of je verplicht moet sluiten? Je vindt een overzicht van alle activiteiten op de site van de FOD Economie
  • Moest jij je activiteit niet verplicht sluiten, maar ben je afhankelijk van een sector die verplicht moeten sluiten, ga dan naar punt 2.

1. Mijn activiteit behoort tot een sector die verplicht moet sluiten ingevolge federale, regionale of lokale maatregelen. Wie onder de gedwongen sluitingsmaatregelen valt, krijgt het dubbel overbruggingsrecht.

2. Mijn activiteit is hoofdzakelijk afhankelijk (minstens 60%) van één van de sectoren die verplicht moeten sluiten (bv. toeleveranciers,..). Wie hoofdzakelijk afhankelijk is van een sector die verplicht moet sluiten, krijgt het dubbele overbruggingsrecht bij een volledige onderbreking van de activiteit. Bij een gedeeltelijke onderbreking, wordt het enkele overbruggingsrecht betaald. Ik heb voor de periode van de gedwongen sluiting mijn activiteiten:

B) Vervangingsinkomen