Aanvraag crisis-overbruggingsrecht gedwongen sluiting

Oktober, november en/of december

Belangrijk bericht

Vraag niet zo maar alle overbruggingsrechten aan. Meerdere aanvragen overbruggingsrecht over dezelfde periode zorgen voor vertraging in de validatie.

Er zijn verschillende, niet te cumuleren, types overbruggingsrecht. Waar je recht op hebt, hangt af van je persoonlijke situatie en kan verschillen van maand tot maand. Om onterechte aanvragen en daaropvolgende weigeringen te vermijden, vraag je best meteen de uitkering aan waar je voor in aanmerking komt. Zo besparen zowel jij als wij tijd en kunnen we ons beter focussen op een snelle uitbetaling voor iedereen.

Niet zeker of je recht hebt op het crisis-overbruggingsrecht? Beantwoord dan eerst  via de link een paar eenvoudige vragen en ontdek op welke uitkering je recht hebt en hoe je deze kan aanvragen.

Doe de check

Doe hier je aanvraag voor het crisis-overbruggingsrecht omwille van gedwongen sluiting.

Let op: Dit formulier kan enkel online ingevuld worden.

A) Jouw activiteit

BELANGRIJK

  • Behoort je activiteit tot een sector die verplicht moet sluiten, ga dan naar punt 1. Twijfel je of je verplicht moet sluiten? Je vindt een overzicht van alle activiteiten op de site van de FOD Economie
  • Moest jij je activiteit niet verplicht sluiten, maar ben je afhankelijk van een sector die verplicht moeten sluiten, ga dan naar punt 2.

1. Mijn activiteit behoort tot een sector die verplicht moet sluiten ingevolge federale, regionale of lokale maatregelen. Wie onder de gedwongen sluitingsmaatregelen valt, krijgt het dubbel overbruggingsrecht.

2. Mijn activiteit is hoofdzakelijk afhankelijk (minstens 60%) van één van de sectoren die verplicht moeten sluiten (bv. toeleveranciers,..). Wie hoofdzakelijk afhankelijk is van een sector die verplicht moet sluiten, krijgt het dubbele overbruggingsrecht bij een volledige onderbreking van de activiteit. Bij een gedeeltelijke onderbreking, wordt het enkele overbruggingsrecht betaald. Ik heb voor de periode van de gedwongen sluiting mijn activiteiten:

B) Vervangingsinkomen

Acerta zal jouw persoonsgegevens enkel gebruiken om op jouw vraag te antwoorden of je de gevraagde informatie te bezorgen.