Vorige

(Gecertifieerd) accountant? Verlies deze deadlines in juni niet uit het oog

14 juni 2021 Mieke Bruyninckx Boekhouders & Accountants

De zon schijnt over het hele land, de zomer is in zicht. Je zou voor minder beginnen wegdromen van je welverdiende vakantie. Voor je op reis of op staycation vertrekt, moet je volgende zaken nog in orde brengen:

Leestijd: Later lezen?

(Dubbel) overbruggingsrecht aanvragen

Ook in juni kunnen verschillende types overbruggingsrecht aangevraagd worden. Klik hier voor een overzicht van de aanvraagformulieren.

Sectoren die heropenen op 9 juni, waaronder bioscopen, pretparken en fitnesscentra, genieten deze maand dubbel overbruggingsrecht. Ook de horeca heeft in juni recht op de dubbele uitkering, ongeacht of zij hun terras reeds in mei hadden geopend.

Houd er ook rekening mee dat de deadline voor het aanvragen van overbruggingsrecht voor de maanden oktober, november en december nadert, namelijk 30 juni. Deze termijn geldt voor alle soorten overbruggingsrecht.

Betalingsuitstel sociale bijdragen

Elke zelfstandige die met financiële moeilijkheden kampt door de coronacrisis, kan in 2021 een betalingsuitstel genieten voor de volgende bijdragen:

  • de voorlopige sociale bijdragen van het 2de kwartaal van 2021;
  • de eindafrekening over 2018 en 2019, die vervalt op 30 juni 2021.

Aanvragen moeten ingediend worden voor 15 juni 2021. Houd er rekening mee dat deze maatregel niet van toepassing op reeds betaalde bijdragen.

Overschakelen naar een ander sociaal secretariaat

Willen je klanten veranderen van sociaal secretariaat? Laat dit dan vóór 30 juni 2021 weten aan hun huidige sociaal secretariaat, zodat ze vanaf 1 januari 2022 kunnen overstappen.

Word partner van Acerta

Altijd op de hoogte blijven van belangrijke updates, nieuwtjes en wijzigingen? Word partner van Acerta, zodat je altijd een voetje voor hebt bij je klanten.

Partner worden

Deel dit artikel

Acerta_Mieke Bruyninckx

Geschreven door Mieke Bruyninckx

Juridisch adviseur bij Acerta

Gerelateerde artikels

Actualiteit voor accountants: belangrijke info rond vaccinaties tijdens de werktijd, de thuiswerkcao en landingsbanen
Boekhouders & Accountants

Actualiteit voor accountants: belangrijke info rond vaccinaties tijdens de werktijd, de thuiswerkcao en landingsbanen

16 maart 2021 Lieven Delzeyne

Als (gecertifieerd) accountant moet je altijd op de hoogte zijn van de laatste fiscale en juridische ontwikkelingen, zodat je je klanten actueel en gefundeerd advies kan geven. Volgende wijzigingen en nieuwigheden hebben mogelijk een impact op de werkorganisatie en het loonbeleid van je cliënteel.

Lees meer
Nieuw jaar, nieuwe wijzigingen die je als boekhouder en accountant moet kennen
Boekhouders & Accountants

Nieuw jaar, nieuwe wijzigingen die je als boekhouder en accountant moet kennen

07 januari 2021 Mieke Bruyninckx

Een nieuw jaar brengt zoals gewoonlijk enkele veranderingen met zich mee. Welke updates zijn relevant voor jou als boekhouder of accountant? Krijg hier een overzicht.

Lees meer
Boekhoudkantoor van de toekomst: van papier naar digitalisering
Boekhouders & Accountants

Boekhoudkantoor van de toekomst: van papier naar digitalisering

01 september 2020 Lieven Delzeyne

De boekhoud- en accountancysector heeft het drukker dan ooit. Zowel inhoudelijk als organisatorisch is er van alles aan het bewegen. Daarbovenop kwam begin dit jaar ook nog eens de coronacrisis en het massale thuiswerken, waardoor nu nog meer administratie en klantvragen digitaal worden afgehandeld. Digitalisering: een uitdaging of opportuniteit?

Lees meer