Vorige

Digitalisering in de hr-wereld: tijd voor een upgrade?

20 april 2021 Kristel Minten Werkgevers

Is digitalisering oud nieuws? Het klopt dat deze trend zich al enkele jaren heeft gevestigd, maar digitaliseren blijft relevant en noodzakelijk. Zeker nu de coronacrisis onze manier van werken grondig veranderd heeft. De nieuwe werkomstandigheden hebben trouwens ook het hr-departement van organisaties sterk beïnvloed. Hoog tijd om de hr-processen te updaten, digitale tools te omarmen en in te spelen op het ‘nieuwe’ normaal.

Leestijd: Later lezen?

Neem afscheid van alle paperassen

Je hr-personeel kan het bevestigen: er zijn heel wat documenten in een hr-afdeling. Afstand houden en je medewerker een document laten ondertekenen? Het is geen ideale combinatie. Gelukkig kan er tegenwoordig al veel elektronisch geregeld worden: een elektronische ondertekening van de arbeidsovereenkomst, een elektronische verzending van sociale documenten, een contractbeëindiging via elektronische aangetekende zending… Je leest er hier meer over.

Ook de loonbrief kan je gemakkelijk digitaliseren. Je medewerkers ontvangen dan hun digitale loonbrief via Doccle, waar de loonbrief vervolgens in het digitaal archief terechtkomt. Op deze manier vereenvoudig je je loonadministratie, en hebben je werknemers hun loonfiches altijd bij de hand.

Hr-administratie kan dus efficiënter, voor jou en voor elke medewerker. Acerta stelt je dan ook graag voor aan Connect HR Office, de hr-tool voor een efficiënte personeelsadministratie.

Nieuwe medewerkers verwelkomen

Heb je een nieuwe medewerker aangeworven? In tijden van (verplicht) thuiswerk, is het allesbehalve evident om een nieuwe aanwinst zich te laten inwerken. Toch is het heel belangrijk dat de inwerkingsperiode positief verloopt, want een goed onboardingtraject verhoogt de retentie. Ook hier kan je je laten ondersteunen door technologieën. Heb je al eens aan het automatiseren van je onboardingproces gedacht?

Digitale teams en organisatie

Thuiswerken zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van de digitalisering en de verschillende technologieën. Maar thuiswerken brengt ook extra uitdagingen met zich mee. De fysieke afstand tussen collega’s kan er ook voor zorgen dat medewerkers zich minder verbonden voelen met elkaar en met de organisatie. En dat is nefast voor het geluk en de motivatie van de medewerkers. De leidinggevenden spelen hier een cruciale rol. Je leest er meer over in deze blog.

Digitaliseer je hr-processen met Connect HR Office

De hr-tool voor efficiënte personeelsadministratie, voor jou en elke medewerker. Ontdek de voordelen van Connect HR Office voor elk aspect van jouw hr-beheer.

Ontdek Connect HR Office

Deel dit artikel

ellips-kristel-minten

Geschreven door Kristel Minten

HR Projectmanager

Gerelateerde artikels

Wat zijn de voordelen van een digitaal personeelsdossier?
Werkgevers

Wat zijn de voordelen van een digitaal personeelsdossier?

13 april 2022

Heb je personeel in dienst? Dan ben je verplicht bepaalde gegevens van je werknemers vast te leggen en bij te houden in een personeelsdossier. Alleen wordt zo’n personeelsdossier snel lijvig en onoverzichtelijk. De oplossing? Een digitaal personeelsdossier.

Lees meer
3 tips om je hr-beleid menselijker te maken met technologie
Werkgevers

3 tips om je hr-beleid menselijker te maken met technologie

01 december 2021 Sofie Mertens

Leidt personeelsadministratie ook in jouw organisatie tot frustratie? Niet verwonderlijk, want die administratieve taken zijn vaak tijdrovend en leveren weinig toegevoegde waarde.

Lees meer
Je hr-administratie digitaliseren: hoe begin je eraan?
Werkgevers

Je hr-administratie digitaliseren: hoe begin je eraan?

26 oktober 2021

Hoe begin je aan het digitaliseren van je hr-administratie? Waar moet je rekening mee houden? En wat zijn de struikelblokken? We geven je een overzicht.

Lees meer