Vorige

Jongeren op de arbeidsmarkt: impact van de coronacrisis

01 september 2021 Annelies Baelus Werkgevers

Het is een lastige periode geweest voor jongeren die hun intrede op de arbeidsmarkt (willen) doen. In de eerste jaarhelft van 2021 hebben minder (min-)25-jarigen een contract van onbepaalde duur getekend dan in dezelfde periode twee jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van Acerta.

Leestijd: Later lezen?

Welke impact hebben jongeren ondervonden?

De coronacrisis liet zich voelen in het aantal nieuwe arbeidscontracten van onbepaalde duur. In de eerste jaarhelft van 2020 daalde de instroom van alle leeftijdsgroepen. Toen was die daling het sterkt bij de oudste leeftijdscategorie van 55-plussers (-23,8 %), gevolgd door de jongste categorie van (min-)25-jarigen (-22,7 %) en daarna de overige leeftijdscategorie met medewerkers van 26 tot 55 jaar (-16,1 %).

In de eerste jaarhelft van 2021 ondervindt enkel de jongste categorie nog een impact van de coronacrisis: als enige leeftijdscategorie ligt de instroom er nog steeds lager (-4,7 %) dan in coronajaar 2020, maar wel hoger dan in 2020. Gelukkig zijn er ook hoopgevende signalen. Andere onderzoeken van Acerta tonen aan dat bedrijven opnieuw (willen) rekruteren en dat de arbeidskrapte zich alweer laat voelen.

Welk startersloon ontvangen jongeren?

Nog een opvallend cijfer uit hetzelfde onderzoek: de farmaceutische sector betaalt jongeren het best met een gemiddeld bruto maandloon van 2.620,85 euro. Dat gemiddelde loon is gestegen met 5,7 % tegenover 2019. Tijdens de coronapandemie heeft de farmasector al een belangrijke rol gespeeld. Niet in het minst bij de ontwikkeling en productie van coronatesten en coronavaccins. Toch kent deze sector niet de sterkste stijging van starterslonen.

In de sectoren die de crisis goed doorstaan hebben, namelijk de voedings- en logistieke sectoren, zijn de starterslonen nog meer gestegen met respectievelijk +13,6 % en +11,1 %. Verloning in de strijd om talent werpen is dan ook een mogelijke strategie om talentvolle medewerkers aan te trekken (denk maar aan een cafetariaplan), maar is lang niet de enige strategie die je kan hanteren. Werk vooral aan een goede rekruterings- en selectiestrategie om de vacatures in jouw bedrijf in te vullen.

Eerste Hulp bij Aanwervingen

Via Acerta Consult heb je toegang tot hr-experten in alle domeinen van het rekruteringsproces. Jij kiest zelf welke stukken je uit handen geeft en wat je liever zelf houdt. Je kan klein beginnen aan een groot plan.

Wij optimaliseren je rekruteringsproces

Deel dit artikel

Annelies Baelus

Geschreven door Annelies Baelus

Director Legal, Reward & opleidingen bij Acerta.

Gerelateerde artikels

Loonindexering voor bedienden uit PC 200 op 1 januari 2022
Werkgevers

Loonindexering voor bedienden uit PC 200 op 1 januari 2022

29 december 2021 Tom Dirix

Het loon van meer dan 450.000 bedienden uit de privésector (PC 200) stijgt op 1 januari 2022 met 3,58%. Wat betekent deze indexering? Krijgen werknemers uit andere paritaire comités ook een loonindexering? We geven je een overzicht.

Lees meer
Werkgevers krijgen meer tijd om coronapremie te bestellen
Werkgevers

Werkgevers krijgen meer tijd om coronapremie te bestellen

28 december 2021 Nele Mertens

Je kan je medewerkers bedanken met een coronapremie van maximaal 500 euro. Aangezien er in sommige sectoren nog geen sectoraal akkoord is, krijgen werkgevers meer tijd om een coronapremie te bestellen.

Lees meer
Bonussen in coronatijden: verrassend populair
Werkgevers

Bonussen in coronatijden: verrassend populair

23 december 2021 Karolien Van Herpe

Het coronajaar 2020 heeft de economie op zijn grondvesten doen schudden. Toch heeft die economische malaise bedrijven niet verhinderd om hun medewerkers een bonus te geven. In 2021 ontving een kwart van de bedienden een bonus. Bovendien is het gemiddelde bonusbedrag ongezien hoog, met iets meer dan 5300 euro. Verrassend? Toch wel!

Lees meer