Vorige

Regels Vlaamse ondersteuningspremie (VOP) gewijzigd

09 oktober 2020 Liselot Baert Werkgevers

Als werkgever kan je bij de Vlaamse overheid een ondersteuningspremie (VOP) aanvragen wanneer je een persoon met een arbeidsbeperking aanwerft of in dienst hebt. Enkel werknemers waarvan de arbeidsbeperking erkend is door de VDAB, komen in aanmerking. Vanaf 1 oktober 2020 wijzigen sommige regels.

Leestijd: Later lezen?

Regels Vlaamse ondersteuningspremie (VOP) gewijzigd

Je kan de premie aanvragen voor zowel de aanwerving van een nieuwe werknemer als voor de tewerkstelling van een werknemer die al langer in dienst was maar een arbeidshandicap heeft gekregen.

Je kan bij elke nieuwe aanvraag voor de premie een beroep doen op 40% van het geplafonneerd referteloon. Het referteloon is de som van het brutoloon van de werknemer en de werkgeversbijdragen, minus de RSZ-verminderingen waar je als werkgever recht op hebt. Dat bedrag wordt bij een voltijdse job geplafonneerd tot het dubbele van het gemiddeld gewaarborgd minimummaandinkomen.

Berekening VOP wijzigt

Leidde je vroeger een werknemer op via een gespecialiseerde individuele beroepsopleiding (GIBO) bijvoorbeeld, dan telde die periode mee voor de berekening van het bedrag van de VOP. Vanaf 1 oktober 2020 is dat niet meer het geval. Volgende periodes van tewerkstelling worden niet meer meegeteld:

  • tewerkstelling in individuele beroepsopleiding in de onderneming voor kwetsbare werkzoekende (K-IBO)
  • tewerkstelling in gespecialiseerde individuele beroepsopleiding (GIBO)
  • tewerkstelling via een doorstromingstraject (op basis van het decreet van 12 juli 2013 betreffende maatwerk bij collectieve inschakeling)

Merk op dat wanneer je een werknemer met een arbeidsbeperking ontslaat, je de Vlaamse ondersteuningspremie niet mag gebruiken om de verbrekingsvergoeding uit te betalen.

VOP voor Maatwerkbedrijven

Maatwerkbedrijven konden tot eind september 2020 de ondersteuningspremie aanvragen voor:

  • een werknemer met een erkende arbeidsbeperking aangeworven na 1 januari 2015
  • doelgroepwerknemers die doorstromen naar een (interne) aansluitende tewerkstelling, in een functie die verschilt van hun functie als doelgroepwerknemer en op voorwaarde dat het niet om een begeleidingsfunctie gaat.

Vanaf 1 oktober 2020 wordt het toepassingsgebied van de maatregel verruimd.

  • Een maatwerkbedrijf kan de Vlaamse ondersteuningspremie vanaf nu ook aanvragen voor werknemers die vanaf 1 januari 2015 een erkende arbeidshandicap hebben gekregen.  Het wordt mogelijk VOP-premie aan te vragen voor een niet-doelgroepwerknemer die na verschillende jaren dienst door ziekte of een ongeval een arbeidshandicap krijgt.
  • De voorwaarde dat het voor wat betreft een doelgroepwerknemer niet om een begeleidingsfunctie mag gaan, valt weg. Je kan vanaf 1 oktober 2020 de premie dus ook aanvragen voor een doelgroepwerknemer die doorstroomt naar een begeleidingsfunctie.

Blijf up-to-date

Meer weten over de Vlaamse ondersteuningspremie (VOP) en andere doelgroepverminderingen? Volg de opleiding Doelgroepverminderingen: slim omgaan met je loonkost.

Schrijf in

Deel dit artikel

Acerta_Liselot Baert

Geschreven door Liselot Baert

legal trainer consultant

Gerelateerde artikels

Hoe blijf je over het mentale welzijn van je medewerkers waken?
Werkgevers

Hoe blijf je over het mentale welzijn van je medewerkers waken?

27 oktober 2020 Tom Vlieghe

4 op de 10 medewerkers ervaart meer stress. Hoe zorg je ervoor dat ze in tijden van thuiswerk gezond blijven?

Lees meer
Meer afstandsonderwijs of een verlengde herfstvakantie? Oplossingen voor je werknemers
Werkgevers

Meer afstandsonderwijs of een verlengde herfstvakantie? Oplossingen voor je werknemers

26 oktober 2020 Ellen Van Grunderbeek

Wat moet je als werkgever doen als je werknemer wenst thuis te blijven om zijn/haar kind te begeleiden bij het thuisonderwijs, of de verlengde herfstvakantie moet overbruggen?

Lees meer
Antwoorden op meest gestelde telewerk-vragen door werkgevers
Werkgevers

Antwoorden op meest gestelde telewerk-vragen door werkgevers

20 oktober 2020 Sarah De Groof

Tijdens de eerste lockdown in maart en april werd telewerken plots de norm. ‘Tijdelijk’, dachten we toen. Afgelopen vrijdag besliste het Overlegcomité dat telewerken weer verplichte kost wordt.

Lees meer