Vorige

Tijdelijke werkloosheid wordt verlengd tot eind 2021

23 september 2021 Nele Mertens Werkgevers

Moet je nog steeds beroep doen op tijdelijke werkloosheid na 30 september? Dan zal je dat tot het einde van het jaar nog kunnen doen via de versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht.

Leestijd: Later lezen?

Versoepelde procedure

De versoepelde procedure van tijdelijke werkloosheid werd in het leven geroepen voor alle organisaties die zwaar getroffen werden door de gevolgen van het coronavirus en de maatregelen om de verspreiding ervan tegen te gaan. Voor werkgevers werd de procedure versoepeld om hen onnodige formaliteiten te besparen. Voor werknemers werd de uitkering opgetrokken naar 70 procent van het geplafonneerd loon.

Meer dan een miljoen werknemers werden al tijdelijk werkloos gesteld sinds het begin van de coronapandemie. De versoepelde procedure werd, zo lang het nodig bleek, telkens verlengd. Minister van werk Pierre-Yves Dermagne had de versoepeling al mogelijk gemaakt tot en met 30 september 2021. Ondertussen is er ook duidelijkheid over het laatste kwartaal van 2021: de versoepelde procedure zou verlengd worden tot het einde van 2021.

Tijdelijke werkloosheid mogelijk tot eind 2021

De versoepelde procedure tijdelijke werkloosheid wegens overmacht wordt verlengd tot en met eind 2021.  

Wil je tijdelijke werkloosheid wegens corona-overmacht inzetten? Dan is het niet nodig om een aanvraag bij de RVA in te dienen om de tijdelijke werkloosheid te laten starten. Je moet wel de grond tot overmacht kunnen aantonen.

Overmacht bewijzen

Als je beroep wil doen op de tijdelijke werkloosheid wegens corona-overmacht, dan moet je ook een grond tot overmacht kunnen aantonen. Dat betekent dat je enkel de tijdelijke werkloosheid kan toepassen wanneer het gebrek aan werk in je onderneming een gevolg is van de coronapandemie. Stel een gemotiveerd dossier op met daarin de redenen die aanleiding geven tot het toepassen van de tijdelijke werkloosheid, en hou dit goed bij zodat je het kan voorleggen bij een eventuele controle van de RVA.

Quarantaine

Het zal ook nog steeds mogelijk zijn om tijdelijke werkloosheid toe te passen voor werknemers die in quarantaine moeten en niet kunnen telewerken, of voor werknemers die voor de opvang van een kind dat in quarantaine zit of niet naar de school of kinderopvang kan, moeten zorgen.

Geen C 3.2 A controlekaarten invullen

Er moeten nog steeds geen C 3.2 A controlekaarten meer afgeleverd en ingevuld worden. Dit geldt ook voor de C 3.2 A-bouw.

Blijf op de hoogte

Volg de ontwikkelingen van de nieuwe en toekomstige maatregelen op de voet via onze corona-pagina voor werkgevers. Elke dag brengen we die up-to-date. Of blijf op de hoogte met een abonnement op de maandelijkse infosessies sociaal-juridische updates.

FAQ corona Sociaal-juridische updates

Deel dit artikel

Nele Mertens

Geschreven door Nele Mertens

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Akkoord over begroting: welke beslissingen zijn genomen?
Werkgevers

Akkoord over begroting: welke beslissingen zijn genomen?

13 oktober 2021 Miet Vanhegen

De regering heeft een akkoord bereikt over de begroting. Arbeidsmarkthervormingen en fiscale wijzigingen zijn voorzien. Welke maatregelen zijn relevant voor werkgevers? We sommen ze voor jullie op.

Lees meer
Sectorale onderhandelingen 2021-2022
Werkgevers

Sectorale onderhandelingen 2021-2022

12 oktober 2021 Leen Smeets

Om de twee jaar onderhandelen de sectoren over nieuwe sectorale akkoorden. Wat is een sectoraal akkoord? Zijn er grenzen aan een sectoraal akkoord? Wat met de coronapremie? We geven een antwoord op de belangrijkste vragen over de sectorale onderhandelingen van 2021-2022.

Lees meer
Meer thuiswerk, minder loopbaanonderbrekingen?
Werkgevers

Meer thuiswerk, minder loopbaanonderbrekingen?

06 oktober 2021 Annelies Bries

Heeft thuiswerk ervoor gezorgd dat er minder nood is aan structurele loopbaanonderbreking? De voorbije maanden werd er beduidend minder beroep gedaan op tijdskrediet en thematische verloven zoals ouderschapsverlof of palliatief verlof.

Lees meer