Vorige

Verliezen werknemers die tijdelijk werkloos waren in 2021 hun vakantierechten?

22 oktober 2021 Nele Mertens Werkgevers

Werkgevers getroffen door de coronacrisis kunnen sinds maart 2020 hun medewerkers op tijdelijke werkloosheid zetten. In principe tellen de dagen van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht vanwege corona niet mee voor de berekening van vakantiedagen en vakantiegeld het volgende jaar. Maar, in 2020 werd daar een uitzondering op voorzien via een Koninklijk Besluit en was er dus tóch een gelijkstelling van de niet gewerkte dagen tijdelijke werkloosheid. Ondertussen is er ook nieuws over de vakantierechten van werknemers die in 2021 tijdelijk werkloos waren.

Leestijd: Later lezen?

Regering hakt knoop door over vakantierechten

Er is een akkoord over de vakantierechten van werknemers die tijdelijk werkloos waren in 2021. De niet gewerkte dagen (door tijdelijke werkloosheid) worden dit jaar opnieuw gelijkgesteld voor de vakantierechten volgend jaar. Dat heeft de regering aan de sociale partners laten weten. Goed nieuws voor je medewerkers, want zij verliezen geen vakantiedagen of vakantiegeld. Maar ook goed nieuws voor jou als werkgever, want er wordt – net zoals vorig jaar – een compensatie voorzien voor de meerkost van deze gelijkstelling.

Regering dekt meerkost

Werkgevers die bedienden in dienst hebben die tijdelijk werkloos waren, betalen zelf het enkel en het dubbel vakantiegeld van hun bedienden. Vanwege de gelijkstelling, is er een meerkost voor werkgevers, waarvoor de regering een financiële compensatie voorziet. In 2020 werd door de regering 93 miljoen euro voorzien om de meerskost te dekken. De RSZ heeft dit bedrag toen verdeeld. Ook dit jaar voorziet de regering een financiële compensatie: er wordt een budget van ruim 153 miljoen voorzien om de meerkost te compenseren. Het akkoord moet wel nog in een Koninklijk Besluit gegoten worden en de exacte techniek van compensatie is ook nog niet gekend. Hou daarom zeker onze ‘Veel gestelde vragen’ in de gaten.

Blijf op de hoogte van de sociale wetgeving

De sociale wetgeving verandert razendsnel. Als werkgever heb jij er alle belang bij zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de vernieuwende regelgeving. Zo kun je je ook tijdig voorbereiden.

Sociaal-juridische updates Trefzeker

Deel dit artikel

Nele Mertens

Geschreven door Nele Mertens

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Telewerkregistratieplicht weer van kracht
Werkgevers

Telewerkregistratieplicht weer van kracht

22 november 2021 Nele Mertens

Na een lange periode van een strenge aanbeveling tot telewerken, werd op het Overlegcomité van 17 november beslist om het telewerk weer te verplichten. Acerta vat de regels voor je samen.

Lees meer
Doelgroepvermindering: welke wijzigingen zijn er in 2022?
Werkgevers

Doelgroepvermindering: welke wijzigingen zijn er in 2022?

16 november 2021 Nele Mertens

Kom je als werkgever in aanmerking voor doelgroepvermindering, dan kan je een aantal kwartalen genieten van een fikse korting. In 2022 zullen bepaalde doelgroepverminderingen wijzigen. We geven je een overzicht van wat er precies verandert.

Lees meer
Compensatie voor de gelijkstelling van vakantiedagen in 2022
Werkgevers

Compensatie voor de gelijkstelling van vakantiedagen in 2022

08 november 2021 Nele Mertens

Werknemers die tijdelijk werkloos wegens overmacht waren in 2021, verliezen geen vakantiedagen of vakantiegeld in 2022. Dat heeft de regering eind oktober beslist.

Lees meer