Vorige

Zomerplan: nieuwe versoepeling vanaf 27 juni 2021

21 juni 2021 Annelies Bries Werkgevers

Tijdens de persconferentie naar aanleiding van het Overlegcomité afgelopen vrijdag 18 juni, werd aangekondigd dat de tweede stap in het zomerplan kan worden gezet vanaf 27 juni 2021. Het aantal ziekenhuisopnames daalt immers en alle relevante coronacijfers gaan de goede kant uit.

Leestijd: Later lezen?

Tijdens de persconferentie werden onderstaande versoepelingen aangekondigd die in werking zullen treden vanaf 27 juni 2021.

Telewerken

Telewerken is niet langer verplicht, maar wel nog aanbevolen en ook teambuildings met fysieke aanwezigheid kunnen weer plaatsvinden. Deze versoepeling was eerst voorzien vanaf 1 juli, maar deze zal nu dus een paar dagen sneller kunnen ingaan. Uiteraard moeten de nodige maatregelen gerespecteerd blijven om onder andere de nodige afstand te bewaren.

Horeca

  • Het aantal mensen dat per tafel is toegestaan, wordt verdubbeld van 4 naar 8 personen;
  • Het verplichte sluitingsuur wordt verlaat van 23.30 uur naar 1 uur ’s nachts;
  • Er mag gebruik gemaakt worden van plexiglas op terrassen, als alternatief voor de 1,5-meter-regel tussen tafelgezelschappen;
  • Cafésporten en kansspelen zijn toegelaten, mits het dragen van een mondmasker
  • Voor banketten en recepties gelden er geen maxima meer voor het aantal aanwezige personen;
  • In toeristische logies mag je weer logeren met 8 personen buiten je eigen gezin. In toeristische logies waar meer dan 15 personen kunnen logeren, gelden geen beperkingen.

Winkelen

Winkelen kan weer samen, met een onbeperkt aantal mensen, mits het dragen van een mondmasker.

(Jaar)markten, braderijen, brocante- en rommelmarkten en kermissen

Markten, jaarmarkten, braderijen, brocante- en rommelmarkten en kermissen kunnen plaatsvinden. Vanaf een bezoekersaantal van 5000 personen met eenrichtingsverkeer en met afzonderlijke in- en uitgang. Er geldt een mondmaskerplicht in juli en augustus.

Blijf op de hoogte van de laatste maatregelen

Hou zeker onze website met veelgestelde vragen in de gaten. Daar kan je meer detailinformatie vinden zodra deze maatregelen opgenomen werden in het toepasselijke ministerieel besluit.

FAQ

Deel dit artikel

acerta-annelies-bries.png

Geschreven door Annelies Bries

Juridisch adviseur bij Acerta

Gerelateerde artikels

Bedrijven mogen afscheid nemen van mondmaskers en vaccinatiegraad opvragen
Werkgevers

Bedrijven mogen afscheid nemen van mondmaskers en vaccinatiegraad opvragen

30 september 2021 Miet Vanhegen

Vanaf 1 oktober 2021 is het dragen van een mondmasker niet langer verplicht, toch kunnen de regionale overheden het dragen van een mondmasker wél nog verplichten. Bovendien kunnen bedrijven ook de vaccinatiegraad binnen hun onderneming opvragen.

Lees meer
Welke coronasteunmaatregelen lopen af op 30 september 2021?
Werkgevers

Welke coronasteunmaatregelen lopen af op 30 september 2021?

29 september 2021 Ellen Van Grunderbeek

Slechts een deel van de economische coronasteunmaatregelen wordt verlengd, dat kondigde de federale regering afgelopen vrijdag aan. Op welke steunmaatregelen zal je niet langer een beroep kunnen doen?

Lees meer
Tijdelijke werkloosheid wordt verlengd tot eind 2021
Werkgevers

Tijdelijke werkloosheid wordt verlengd tot eind 2021

23 september 2021 Nele Mertens

Moet je nog steeds beroep doen op tijdelijke werkloosheid na 30 september? Dan zal je dat tot het einde van het jaar nog kunnen doen via de versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht.

Lees meer