Vorige

Zomerplan: nieuwe versoepeling vanaf 27 juni 2021

21 juni 2021 Annelies Bries Werkgevers

Tijdens de persconferentie naar aanleiding van het Overlegcomité afgelopen vrijdag 18 juni, werd aangekondigd dat de tweede stap in het zomerplan kan worden gezet vanaf 27 juni 2021. Het aantal ziekenhuisopnames daalt immers en alle relevante coronacijfers gaan de goede kant uit.

Leestijd: Later lezen?

Tijdens de persconferentie werden onderstaande versoepelingen aangekondigd die in werking zullen treden vanaf 27 juni 2021.

Telewerken

Telewerken is niet langer verplicht, maar wel nog aanbevolen en ook teambuildings met fysieke aanwezigheid kunnen weer plaatsvinden. Deze versoepeling was eerst voorzien vanaf 1 juli, maar deze zal nu dus een paar dagen sneller kunnen ingaan. Uiteraard moeten de nodige maatregelen gerespecteerd blijven om onder andere de nodige afstand te bewaren.

Horeca

  • Het aantal mensen dat per tafel is toegestaan, wordt verdubbeld van 4 naar 8 personen;
  • Het verplichte sluitingsuur wordt verlaat van 23.30 uur naar 1 uur ’s nachts;
  • Er mag gebruik gemaakt worden van plexiglas op terrassen, als alternatief voor de 1,5-meter-regel tussen tafelgezelschappen;
  • Cafésporten en kansspelen zijn toegelaten, mits het dragen van een mondmasker
  • Voor banketten en recepties gelden er geen maxima meer voor het aantal aanwezige personen;
  • In toeristische logies mag je weer logeren met 8 personen buiten je eigen gezin. In toeristische logies waar meer dan 15 personen kunnen logeren, gelden geen beperkingen.

Winkelen

Winkelen kan weer samen, met een onbeperkt aantal mensen, mits het dragen van een mondmasker.

(Jaar)markten, braderijen, brocante- en rommelmarkten en kermissen

Markten, jaarmarkten, braderijen, brocante- en rommelmarkten en kermissen kunnen plaatsvinden. Vanaf een bezoekersaantal van 5000 personen met eenrichtingsverkeer en met afzonderlijke in- en uitgang. Er geldt een mondmaskerplicht in juli en augustus.

Blijf op de hoogte van de laatste maatregelen

Hou zeker onze website met veelgestelde vragen in de gaten. Daar kan je meer detailinformatie vinden zodra deze maatregelen opgenomen werden in het toepasselijke ministerieel besluit.

FAQ

Deel dit artikel

acerta-annelies-bries.png

Geschreven door Annelies Bries

Juridisch adviseur bij Acerta

Gerelateerde artikels

Vaarwel verplicht thuiswerk. Welke regels zijn er (nog) van toepassing?
Werkgevers

Vaarwel verplicht thuiswerk. Welke regels zijn er (nog) van toepassing?

07 maart 2022 Ellen Van Grunderbeek

We nemen afscheid van het coronatelewerk, je medewerkers hoeven dus niet meer verplicht te telewerken. Welke andere spelregels zijn wel/niet van toepassing met code geel? We geven je een overzicht.

Lees meer
Terug (meer) naar kantoor
Werkgevers

Terug (meer) naar kantoor

15 februari 2022 Ellen Van Grunderbeek

Vanaf 18 februari 2022 is telewerk niet langer verplicht, maar opnieuw aanbevolen. Hoewel de wetgeving nog niet officieel gepubliceerd is, staat het wél al vast dat je medewerkers vanaf vrijdag opnieuw meer naar kantoor kunnen komen. Wat houden de versoepelingen voor jou als werkgever in? We lijsten het op.

Lees meer
Welke steunmaatregelen loodsen je door de omikrongolf?
Werkgevers

Welke steunmaatregelen loodsen je door de omikrongolf?

31 januari 2022 Ellen Van Grunderbeek

De overheid voorziet twee steunmaatregelpakketten voor bedrijven die te kampen hebben met personeelsuitval door de omikrongolf. Acerta geeft je een overzicht.

Lees meer