Vorige

Digitalisering in de hr-wereld: tijd voor een upgrade?

20 april 2021 Kristel Minten Werkgevers

Is digitalisering oud nieuws? Het klopt dat deze trend zich al enkele jaren heeft gevestigd, maar digitaliseren blijft relevant en noodzakelijk. Zeker nu de coronacrisis onze manier van werken grondig veranderd heeft. De nieuwe werkomstandigheden hebben trouwens ook het hr-departement van organisaties sterk beïnvloed. Hoog tijd om de hr-processen te updaten, digitale tools te omarmen en in te spelen op het ‘nieuwe’ normaal.

Leestijd: Later lezen?

Neem afscheid van alle paperassen

Je hr-personeel kan het bevestigen: er zijn heel wat documenten in een hr-afdeling. Afstand houden en je medewerker een document laten ondertekenen? Het is geen ideale combinatie. Gelukkig kan er tegenwoordig al veel elektronisch geregeld worden: een elektronische ondertekening van de arbeidsovereenkomst, een elektronische verzending van sociale documenten, een contractbeëindiging via elektronische aangetekende zending… Je leest er hier meer over.

Ook de loonbrief kan je gemakkelijk digitaliseren. Je medewerkers ontvangen dan hun digitale loonbrief via Doccle, waar de loonbrief vervolgens in het digitaal archief terechtkomt. Op deze manier vereenvoudig je je loonadministratie, en hebben je werknemers hun loonfiches altijd bij de hand.

Hr-administratie kan dus efficiënter, voor jou en voor elke medewerker. Acerta stelt je dan ook graag voor aan Connect HR Office, de hr-tool voor een efficiënte personeelsadministratie.

Nieuwe medewerkers verwelkomen

Heb je een nieuwe medewerker aangeworven? In tijden van (verplicht) thuiswerk, is het allesbehalve evident om een nieuwe aanwinst zich te laten inwerken. Toch is het heel belangrijk dat de inwerkingsperiode positief verloopt, want een goed onboardingtraject verhoogt de retentie. Ook hier kan je je laten ondersteunen door technologieën. Heb je al eens aan het automatiseren van je onboardingproces gedacht?

Digitale teams en organisatie

Thuiswerken zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van de digitalisering en de verschillende technologieën. Maar thuiswerken brengt ook extra uitdagingen met zich mee. De fysieke afstand tussen collega’s kan er ook voor zorgen dat medewerkers zich minder verbonden voelen met elkaar en met de organisatie. En dat is nefast voor het geluk en de motivatie van de medewerkers. De leidinggevenden spelen hier een cruciale rol. Je leest er meer over in deze blog.

Digitaliseer je hr-processen met Connect HR Office

De hr-tool voor efficiënte personeelsadministratie, voor jou en elke medewerker. Ontdek de voordelen van Connect HR Office voor elk aspect van jouw hr-beheer.

Ontdek Connect HR Office

Deel dit artikel

ellips-kristel-minten

Geschreven door Kristel Minten

HR Projectmanager

Gerelateerde artikels

Tijd voor een goede tijdsregistratie
Werkgevers

Tijd voor een goede tijdsregistratie

14 november 2022 Sofie Michiels

We zijn flexibeler dan ooit. En dat is fantastisch, want op die manier kunnen werknemers werk en privé beter op elkaar afstemmen. Maar natuurlijk zijn aan die toenemende flexibiliteit ook valkuilen verbonden.

Lees meer
Maak kennis met Alix, onze nieuwe digitale assistent
Werkgevers

Maak kennis met Alix, onze nieuwe digitale assistent

24 oktober 2022 Sofie Michiels

Maak jij gebruik van Connect Smart? Dan heb je misschien al kennisgemaakt met Alix, onze nieuwe digitale assistent. Alix gidst onze nieuwe klanten doorheen hun eerste loonverwerkingen en ondersteunt ook onze doorgewinterde klanten met proactief advies.

Lees meer
Digitalisering hr-processen: België loopt achter
Werkgevers

Digitalisering hr-processen: België loopt achter

28 juni 2022

Waarom is digitalisering belangrijk? Acerta vroeg het aan een duizendtal werkgevers via een bevraging. De hoofdreden? Het zorgt ervoor dat het bedrijf klaar is voor de toekomst. Investeren in digitalisering is dus investeren in de toekomst. Eén derde van de werkgevers is van plan de komende jaren meer te investeren in digitalisering, maar houden ze...

Lees meer