Vorige

Digitalisering in de hr-wereld: tijd voor een upgrade?

20 april 2021 Werkgevers
Kristel Minten

Is digitalisering oud nieuws? Het klopt dat deze trend zich al enkele jaren heeft gevestigd, maar digitaliseren blijft relevant en noodzakelijk. Zeker nu de coronacrisis onze manier van werken grondig veranderd heeft. De nieuwe werkomstandigheden hebben trouwens ook het hr-departement van organisaties sterk beïnvloed. Hoog tijd om de hr-processen te updaten, digitale tools te omarmen en in te spelen op het ‘nieuwe’ normaal.

Leestijd: Later lezen?

Neem afscheid van alle paperassen

Je hr-personeel kan het bevestigen: er zijn heel wat documenten in een hr-afdeling. Afstand houden en je medewerker een document laten ondertekenen? Het is geen ideale combinatie. Gelukkig kan er tegenwoordig al veel elektronisch geregeld worden: een elektronische ondertekening van de arbeidsovereenkomst, een elektronische verzending van sociale documenten, een contractbeëindiging via elektronische aangetekende zending… Je leest er hier meer over.

Ook de loonbrief kan je gemakkelijk digitaliseren. Je medewerkers ontvangen dan hun digitale loonbrief via Doccle, waar de loonbrief vervolgens in het digitaal archief terechtkomt. Op deze manier vereenvoudig je je loonadministratie, en hebben je werknemers hun loonfiches altijd bij de hand.

Hr-administratie kan dus efficiënter, voor jou en voor elke medewerker. Acerta stelt je dan ook graag voor aan Connect HR Office, de hr-tool voor een efficiënte personeelsadministratie.

Nieuwe medewerkers verwelkomen

Heb je een nieuwe medewerker aangeworven? In tijden van (verplicht) thuiswerk, is het allesbehalve evident om een nieuwe aanwinst zich te laten inwerken. Toch is het heel belangrijk dat de inwerkingsperiode positief verloopt, want een goed onboardingtraject verhoogt de retentie. Ook hier kan je je laten ondersteunen door technologieën. Heb je al eens aan het automatiseren van je onboardingproces gedacht?

Digitale teams en organisatie

Thuiswerken zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van de digitalisering en de verschillende technologieën. Maar thuiswerken brengt ook extra uitdagingen met zich mee. De fysieke afstand tussen collega’s kan er ook voor zorgen dat medewerkers zich minder verbonden voelen met elkaar en met de organisatie. En dat is nefast voor het geluk en de motivatie van de medewerkers. De leidinggevenden spelen hier een cruciale rol. Je leest er meer over in deze blog.

Digitaliseer je hr-processen met Connect HR Office

De hr-tool voor efficiënte personeelsadministratie, voor jou en elke medewerker. Ontdek de voordelen van Connect HR Office voor elk aspect van jouw hr-beheer.

Ontdek Connect HR Office

Deel dit artikel

Kristel Minten_acerta

Geschreven door Kristel Minten

HR Projectmanager

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Gaat AI beslissen wie de job krijgt?

30 januari 2024
Chris Wuytens

Welke impact zal AI krijgen op je onderneming? Kunnen we slimme technologie integreren binnen onze bedrijfsprocessen ? Ontdek hoe AI een slimme assistent kan zijn die je opties biedt.

Lees meer
Werkgevers

De juiste inzichten voor jouw hr-beleid in 2024: de Inspiratienota

16 januari 2024
Chris Wuytens

Welke hr-trends zullen dit jaar cruciaal zijn om als bedrijf op in te zetten? Van duurzame loopbanen, tot digitalisering van je hr. We doken in onze cijfers en belichten vijf hr-werven die de basis zullen vormen voor een flexibele en moderne hr in 2024.

Lees meer
Werkgevers

Acerta Panel Webinar: Wat is de (potentiële) impact van artificiële intelligentie op het werk en op HR?

18 oktober 2023
Hannelore Van Meldert

Alles wat je wilde weten over Artificiële Intelligentie op de werkvloer komt aan bod tijdens dit Panel Webinar. We bespreken of werkgevers klaar zijn voor de AI-stroomversnelling en hoe AI kan ingezet worden om het hr-beleid te optimaliseren.

Lees meer