Vorige

Personeel behouden is grootste uitdaging voor kmo’s

30 september 2022 Annelies Baelus Werkgevers

Wat zijn de grootste hr-uitdagingen van kmo’s? Acerta, ETION en VKW Limburg vroegen het aan 500 Belgische kmo’s. Wat blijkt? Niet het aantrekken, maar wel het behouden van medewerkers staat op nummer één in de lijst met hr-uitdagingen voor de tweede jaarhelft van 2022. Hoe zijn kmo’s van plan hun medewerkers te binden aan hun organisatie? Je leest het in deze blog.

Leestijd: Later lezen?

Retentie als prioriteit

Veel bedrijven krijgen hun vacatures niet ingevuld, maar toch is het aanwerven niet de allergrootste uitdaging voor kmo’s. Zes op de tien kmo-bedrijfsleiders geven aan dat het behouden van medewerkers (retentie) de belangrijkste hr-uitdaging is voor de tweede jaarhelft van 2022. Niet geheel onlogisch, want door in te zetten op retentie, vermijd je dat je (extra) nieuwe medewerkers moet gaan zoeken. Want ‘de juiste medewerker’ vinden, staat op nummer 2 van de grootste hr-uitdagingen.

De pijlers van retentie

Volgens kmo’s zijn er verschillende acties die kunnen helpen om de retentie te verhogen. Bij een meerderheid van de kmo’s (63%) ligt de focus vandaag al op welzijn en motivatie. 23% zou daar in de toekomst rond willen werken. Daarnaast focust 51% op het aanbieden van een aantrekkelijk loonpakket (27% zal hier meer op inzetten in de toekomst), en nogmaals 51% focust op diversiteit gelijkheid en inclusie. En dat is positief, want dankzij een ruimere en inclusieve blik zullen bedrijven nieuwe talenten ontdekken en zullen ze een representatievere weerspiegeling worden van de huidige maatschappij. Binnenkort worden ook de Vlaamse ondersteuningspremies uitgebreid, wat het inclusiebeleid nog een extra duwtje in de rug kan geven.

Aantrekkelijk loonpakket

Een aantrekkelijk loonpakket aanbieden, scoort hoog in de actiedomeinen rond retentie bij kmo’s. Uit de kmo werkbarometer blijkt dat kmo’s slechts zelden inzetten op een cafetariaplan, waarbinnen verschillende voordelen zoals extra vakantiedagen, pensioensparen, een bedrijfswagen… kunnen worden ingebracht.  Slechts 6 % van de kmo-bedrijfsleiders die inzetten op een aantrekkelijk loonpakket, biedt al een cafetariaplan aan. Een op de vier zegt wel de invoering ervan te overwegen.

Zet in op retentie met een duurzaam loopbaanbeleid

Hoe maak je een loopbaanbeleid duurzaam? Wat kan je doen om je medewerkers gemotiveerd te houden? De economie en arbeidsmarkt bewegen snel, wacht niet langer met actie te ondernemen!

Begin aan een duurzaam loopbaanbeleid

Deel dit artikel

Annelies Baelus

Geschreven door Annelies Baelus

Director Legal, Reward & opleidingen bij Acerta.

Gerelateerde artikels

Historisch hoge loonindexatie: wat nu?
Werkgevers

Historisch hoge loonindexatie: wat nu?

07 december 2022 Ellen Van Grunderbeek

Is er een vast indexatiemoment in jouw sector? Dan kijk je aan tegen een historisch hoge loonindexatie. Reden tot bezorgdheid, want je loonkost zal drastisch stijgen. Welke acties kan je als werkgever ondernemen?

Lees meer
Loonakkoord voor 2023-2024: wat houdt het in?
Werkgevers

Loonakkoord voor 2023-2024: wat houdt het in?

01 december 2022 Leen Smeets

De regering heeft een akkoord bereikt over het loonakkoord voor 2023-2024. Wat houdt het voorstel in? Wat zijn de volgende stappen?

Lees meer
Wat als je medewerker financiële problemen heeft?
Werkgevers

Wat als je medewerker financiële problemen heeft?

30 november 2022 Ellen Van Grunderbeek

Het zijn uitdagende tijden voor jou als werkgever, maar ook je medewerkers hebben vandaag financiële uitdagingen. Die uitdagingen kunnen aanleiding geven tot angst en bezorgdheid, wat een negatieve impact kan hebben op het psychosociale welzijn. Hoe herken je medewerkers met financiële problemen? En hoe kan je in je organisatie daarmee omgaan?

Lees meer