Vorige

Workshop retentiemanagement

3.5 uur opleiding

Opleiding op maat aanvragen

 Deze opleiding draagt bij aan jouw duurzaam hr-beleid.

Workshop retentiemanagement

Op maat van je onderneming

Deel deze opleiding

Je medewerkers behouden is momenteel de opdracht, want er is een heuse war for talent aan de gang. Een doordacht retentiemanagement is daarbij een effectief instrument.  

Steeds meer medewerkers tonen zich bereid om van job te veranderen (37% volgens de Acerta Talent Pulse bevraging 2021).  Daarbij heerst er grote arbeidskrapte: nieuwe medewerkers vinden is momenteel erg moeilijk. Dus is het des te belangrijker dat je je huidige medewerkers aan boord houdt. Elke medewerker die blijft, is een zoektocht uitgespaard.  

In deze workshop retentiemanagement krijg je 3 pijlers aangereikt die je ondersteunen om medewerkers duurzaam en positief aan jou te binden. En die er ook voor zorgen dat medewerkers gemotiveerd bij jou aan de slag blijven en bereid zijn zich verder te ontplooien. 

Na deze opleiding:

 • Weet je hoe je met je loonpakket het verschil maakt zonder jezelf uit de markt te prijzen. 
 • Zie je in hoe je leidinggevenden kunnen bijdragen aan retentie 
 • Leer je welke rol welzijn speelt in retentie en welk kader je hiervoor best aanreikt ​
 • Snap je hoe je mensen motiveert om aan hun groei en ontwikkeling te werken 

Inhoud

Vanuit drie pijlers gaan we in deze sessie na hoe je kan inspelen op de basisbehoeften die zorgen voor gemotiveerde, loyale medewerkers:  

 1. Verloning 
  Medewerkers zijn steeds meer vragende partij voor een loonpakket dat aansluit bij hun persoonlijke situatie en behoeften. Dat gaat dus verder dan enkel een goed nettoloon. We bekijken welke mogelijkheden je als werkgever hebt en welke voordelen dit voor jou en de medewerker biedt. 
 2. Leiderschap en groei 
  Leidinggevenden zijn een belangrijke factor in de beslissing om voor een organisatie te blijven werken en zich in te zetten. Daarom kijken we wat de basisbehoeften zijn waarop je als leidinggevende dient in te spelen om mensen gemotiveerd aan het werk te houden en hen te stimuleren om werk te maken van hun groei en ontwikkeling. 
 3. Welzijn 
  Een werkgever die aandacht heeft voor hun welzijn, is voor medewerkers een belangrijke reden om te blijven en zich in te zetten. Naast tips over hoe je dit juridisch goed kadert, kijken we ook wat je kan doen om welzijn van medewerkers effectief te bevorderen. 
Aanpak

Een interactieve workshop waarbij we je een kader en concrete tips aanreiken en je ook de kans krijgt om je cases, ervaringen en reflecties te delen.

Waar en wanneer

Er zijn geen sessies meer ingepland. Maar, je kan deze opleiding op maat aanvragen.

Opleiding op maat aanvragen

Doelgroep

Bedrijfsleiders, HR managers en medewerkers, HR Business Partners 

Docenten

Prijs

Kortingen
Kmo-portefeuille

De Vlaamse overheid subsidieert tot 30% van je opleiding. Voor meer info surf naar www.kmo-portefeuille.be. Registratienummer Acerta Consult: DV.O105287 en thema: Personeelsmanagement.

Deze opleiding vertegenwoordigt 3.5 uur.

Gerelateerde opleidingen