ESG voor jouw duurzaam hr-beleid

ESG staat voor Environmental, Social en Governance (ook wel: milieu, maatschappij en beleid) en wordt gebruikt om de duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven te meten. 

Bij Acerta geloven we in de kracht van mensen. Medewerkers zijn immers de motor achter het succes van elke onderneming. Met onze ESG-aanpak, waarbij we de focus leggen op de "S"  (het social aspect), ondersteunen we jou met een duurzaam hr-beleid.

Jouw ESG-strategie: focus op 4 uitdagingen

Hoe ga je om met je werknemers in de diverse aspecten van je hr-beleid en welke concrete acties kan je ondernemen? 

Onze aanpak gaat verder dan enkel het voldoen aan een deel van de Europese rapportageverplichtingen. Zelfs voor organisaties die niet aan deze verplichtingen gebonden zijn, wordt de duurzaamheidsagenda gestimuleerd door andere factoren.

Webinar ESG en duurzaam hr-beleid

Wil je hier concreet mee aan de slag en je sociale impact voor de toekomst versterken? Schrijf je in voor dit webinar rond het ontwikkelen van een hr-strategie gericht op duurzaamheid en ESG.

Duurzaam loonbeleid

Flexibel verlonen is een belangrijk onderdeel van de ESG-aanpak. Denk aan duurzame en kostenefficiënte verloning, maar ook duurzame mobiliteit die rekening houdt met de behoeftes van je medewerkers:

Professionele groei en ontwikkeling

  • Gerichte opleidingen helpen jou en je medewerkers om te groeien
  • Wij denken met je mee rond je opleidingsplan, loopbaanpaden en performance management
Ontdek onze opleidingen

Mentaal welzijn

Als werkgever mag je het belang van welzijn op de werkvloer niet onderschatten. Een tevreden medewerker is productiever en meer loyaal. Een win-win voor duurzaam hr-beleid.

Zorg dat je wettelijk in orde bent

Europa gaat sommige bedrijven verplichten om te rapporteren rond ESG met een vertaalslag in lokale regelgeving.

Kies Acerta als jouw partner

Acerta ondersteunt jouw organisatie in het behalen van duurzame ontwikkelingsdoelstellingen op vlak van hr. We zijn vooruitstrevend met ons allereerste duurzaamheidsrapport en anticiperen op deze verplichting. Download hier ons duurzaamheidsrapport. Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Contacteer ons voor een persoonlijk gesprek.