Maak kennis met onze docenten

Maak kennis met onze experten in payroll, sociale wetgeving, human resources, leiderschap en vaardigheden.

Acerta - Jochen Bessemans
Volg Jochen Bessemans

Profiel - Jochen Bessemans

Manager Consult Talent Development

Over Jochen Bessemans

Jochen Bessemans studeerde vertaler Engels-Italiaans en communicatiewetenschappen. Hij ging aan het werk in de marketingafdeling van een internationale diamantfirma in Antwerpen. De jaren nadien specialiseerde hij zich in strategische communicatie (intern en extern) en public relations. En dat vanuit zijn grote interesse om een diepere verbinding te creëren tussen mensen en organisaties.

Vanuit die drive en interesse stapte hij in het ondernemerschap. Hij richtte zijn eigen consultancy bureau in change & leiderschap op, een tech start-up rond Future Skills, een sociaal experiment rond carrière aanpak, een community van HR Tech bedrijven en een organisatie rond persoonlijke ontwikkeling.

Via verschillende nationale en internationale opleidingen verdiepte hij zich verder in persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en groepsdynamica. Jochen is bijzonder geboeid door deze processen op het snijvlak van het persoonlijke en de pure business. "Daar ontstaat vaak wrijving. Maar dat zorgt er net voor dat steenkool diamant wordt", is zijn motto. 

In december 2021 werd Jochen manager bij Acerta Consult. Hij heeft er het team trainers, coaches en procesarchitecten onder zijn hoede. Typerend voor Jochen is zijn empathie en oplossingsgerichtheid, het focussen op mogelijkheden en zijn pragmatische aanpak om zaken in de juiste beweging te brengen.

Opleidingen bij Acerta

Assertieve communicatie voor een betere samenwerking

Prijs op aanvraag

Training
Uit je mening met respect voor jezelf en de ander

Wil je op een respectvolle en zelfzekere manier opkomen voor jezelf met het oog op een betere samenwerking? Volg de training assertief communiceren.

Opleiding op maat

Bekijk de opleiding

Communiceren met collega's: de basis

Prijs op aanvraag

Volledige dag opleiding
  • Korting voor publieke sector - social profit
Verbindende communicatie in woord en gedrag

Goede en verbindende communicatie bestaat niet alleen uit woorden, maar ook uit gedrag. In deze opleiding communicatie komen al deze vaardigheden aan bod.

Opleiding op maat

Bekijk de opleiding

Van feedback naar feedforward

Prijs op aanvraag

Meerdaagse opleiding
Creëer een werkcultuur gericht op oplossing én toekomst

Wil je leren hoe je effectief de weg inslaat naar een open feedback- feedforward cultuur, dan is deze opleiding de oplossing.

Opleiding op maat

Bekijk de opleiding

Webinar: Financiële en persoonlijke problemen bespreken met je medewerkers

€ 140,- (excl. BTW)
1 uur opleiding
  • Korting voor publieke sector - social profit
Herken de signalen en reageer gepast

Hoe herken je financiële of persoonlijke problemen bij je medewerkers? Hoe maak je die als werkgever bespreekbaar en hoe ga je er mee om? Volg dit webinar.

On demand webinar

Bekijk de opleiding

Workshop retentiemanagement

Prijs op aanvraag

3,5 uur opleiding
  • Kmo-portefeuille
Op maat van je onderneming

In de workshop retentiemanagement krijg je 3 pijlers aangereikt die je helpen om je medewerkers te behouden, te motiveren en te ondersteunen in hun groei.

Opleiding op maat

Bekijk de opleiding