Vorige

Werkgevers krijgen meer tijd om coronapremie te bestellen

28 december 2021 Nele Mertens Werkgevers

Heeft je organisatie – ondanks de coronapandemie – een goed resultaat behaald? Wil je graag je medewerkers extra belonen voor hun inzet? Je kan je medewerkers bedanken met een coronapremie van maximaal 500 euro. Aangezien er in sommige sectoren nog geen sectoraal akkoord is, krijgen werkgevers meer tijd om een coronapremie te bestellen.

Leestijd: Later lezen?

Deadline schuift op naar 31 maart 2022

Sinds 1 augustus kan je je medewerkers belonen met een coronapremie. Deze premie ken je verplicht toe in de vorm van consumptiecheques voor een bedrag van maximaal 500 euro. Aangezien verschillende sectoren nog geen sectoraal akkoord hebben, zullen werkgevers drie maanden langer (dan de oorspronkelijk voorziene deadline van 31 december 2021) de tijd krijgen om de consumptiecheques te bestellen bij een erkende uitgiftemaatschappij. De toekenning moet wel nog gebeuren voor 31 december 2021, maar het bestellen en uitreiken kan dus nog tot 31 maart 2022. Het koninklijk besluit dat deze wijziging bevestigt, werd intussen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Coronapremie: vrijwillig of opgelegd

De sectoren kunnen beslissen om de betaling van een coronapremie op te leggen. Zij kunnen in de bijhorende cao definiëren wat een goed resultaat is. Neemt jouw sector geen initiatief tot het toekennen van een coronapremie? Dan kan je als werkgever vrijwillig de coronapremie toekennen.

In beide gevallen moet je de waarde van de coronapremie in de vorm van consumptiecheques aankopen bij een handelaar of bestellen bij een erkende uitgiftemaatschappij.

Ontdek 4+1 manieren om je medewerkers te belonen

Wist je dat er naast de klassieke bonus alternatieve manieren om te belonen bestaan die financieel interessanter zijn?

Beloon je medewerkers

Deel dit artikel

Nele Mertens

Geschreven door Nele Mertens

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Hoe hou je ouderen lang en gelukkig aan het werk?
Werkgevers

Hoe hou je ouderen lang en gelukkig aan het werk?

16 mei 2023 Julie Rousseau

De vergrijzing van de Belgische bevolking vormt een maatschappelijke uitdaging waar ook bedrijven mee geconfronteerd worden. Wat zijn de voordelen als je oudere werknemers aanwerft? Hoe hou je je oudere werknemers gezond en gelukkig aan het werk? En wat als je toch afscheid moet nemen?

Lees meer
Veranderen van sociaal secretariaat: interessant of niet?
Werkgevers

Veranderen van sociaal secretariaat: interessant of niet?

28 april 2023 Angela Mastronardi

Is je bedrijf gegroeid, maar blijft de digitalisering van je loonadministratie achter? Word je niet snel geholpen bij vragen over loonberekening? Of ben je op zoek naar een ervaren dossierbeheerder die ook écht bereikbaar is? Dan is het hoog tijd om een nieuw sociaal secretariaat te overwegen.

Lees meer
Met de fiets naar het werk? Een fietsvergoeding loont!
Werkgevers

Met de fiets naar het werk? Een fietsvergoeding loont!

27 april 2023 Karolien Van Herpe

Donderdag 27 april is de ‘ikfietsnaarhetwerk’-dag. De bedoeling is om op deze dag zoveel mogelijk werknemers op de fiets te krijgen. Uit onderzoek van Acerta blijkt dat al heel wat werknemers regelmatig naar het werk fietsen. Vanaf 1 mei zal dat cijfer waarschijnlijk nog stijgen, want een nieuwe cao geeft werknemers in de privésector onder bepaald...

Lees meer