Vorige

Werkgevers krijgen meer tijd om coronapremie te bestellen

28 december 2021 Werkgevers
Nele Mertens

Heeft je organisatie – ondanks de coronapandemie – een goed resultaat behaald? Wil je graag je medewerkers extra belonen voor hun inzet? Je kan je medewerkers bedanken met een coronapremie van maximaal 500 euro. Aangezien er in sommige sectoren nog geen sectoraal akkoord is, krijgen werkgevers meer tijd om een coronapremie te bestellen.

Leestijd: Later lezen?

Deadline schuift op naar 31 maart 2022

Sinds 1 augustus kan je je medewerkers belonen met een coronapremie. Deze premie ken je verplicht toe in de vorm van consumptiecheques voor een bedrag van maximaal 500 euro. Aangezien verschillende sectoren nog geen sectoraal akkoord hebben, zullen werkgevers drie maanden langer (dan de oorspronkelijk voorziene deadline van 31 december 2021) de tijd krijgen om de consumptiecheques te bestellen bij een erkende uitgiftemaatschappij. De toekenning moet wel nog gebeuren voor 31 december 2021, maar het bestellen en uitreiken kan dus nog tot 31 maart 2022. Het koninklijk besluit dat deze wijziging bevestigt, werd intussen gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Coronapremie: vrijwillig of opgelegd

De sectoren kunnen beslissen om de betaling van een coronapremie op te leggen. Zij kunnen in de bijhorende cao definiëren wat een goed resultaat is. Neemt jouw sector geen initiatief tot het toekennen van een coronapremie? Dan kan je als werkgever vrijwillig de coronapremie toekennen.

In beide gevallen moet je de waarde van de coronapremie in de vorm van consumptiecheques aankopen bij een handelaar of bestellen bij een erkende uitgiftemaatschappij.

Ontdek 4+1 manieren om je medewerkers te belonen

Wist je dat er naast de klassieke bonus alternatieve manieren om te belonen bestaan die financieel interessanter zijn?

Beloon je medewerkers

Deel dit artikel

Nele Mertens_acerta

Geschreven door Nele Mertens

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Loontransparantie: van richtlijn naar beleid

24 mei 2024
Dries Rutten

Binnen anderhalf jaar treedt de Europese richtlijn in werking. Wat betekent dit concreet voor bedrijven en hoe transparant zijn werkgevers vandaag al?

Lees meer
Werkgevers

Hoe ziet de toekomst van de arbeidsmarkt eruit volgens onze politici?

13 mei 2024
Kathelijne Verboomen

Tijdens het grote verkiezingsdebat van Acerta Consult kregen politieke kopstukken van CD&V, Groen, N-VA, Open VLD en Vooruit het woord om rond vier verschillende thema’s te debatteren: loonkost, arbeidskrapte, mobiliteit en welzijn.

Lees meer
Werkgevers

Fietslease: onmisbaar als aantrekkelijke werkgever?

24 april 2024
Karolien Van Herpe

Sinds 1 mei 2023 werd de fietsvergoeding verplicht in de privésector. Dit zorgde ook voor een heuse boost in het aantal mensen dat koos voor een fietslease. Je kan bijna niet meer achterblijven wil je je op de kaart zetten als aantrekkelijke en duurzame werkgever. Ontdek waarom je hierop moet inzetten.

Lees meer