Terug naar webinars

De tweede golf en de arbeidsmarkt: hoe standhouden in de branding?

17 september 2020 Webinar
Kathelijne Verboomen

Is de tweede golf al begonnen of komt die pas in de herfst? De meningen daarover zijn verdeeld. Zeker is wel dat de besmettingsgraad al zodanig is gestegen, dat de overheid opnieuw maatregelen heeft moeten treffen. En dat zorgt voor extra druk op ondernemingen, werkgevers en werknemers.

In dit Acerta HR Crossroads - online debat brengen we verschillende inzichten over deze tweede golf bij elkaar. Arts en beleidsondersteuner Dirk Dewolf,  administrateur-generaal,Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid blikt vooruit op de weg die de verspreiding van het virus uitgaat. Timothy Desmet, prof. dr. psychologie  VUB en Hult International Business School Londen, belicht het effect van het virus en de maatregelen op het menselijk gedrag. Roger Leyssens, voormalig HR director Belfius en Hannelore Van Meldert, manager BoostHR, Acerta Consult, maken de brug naar de invloed op de arbeidsmarkt en de arbeidsorganisatie.

Moderator van dienst is Kathelijne Verboomen, director Kenniscentrum Acerta. 

Bekijk webinar

De tweede golf

Of de tweede golf er nu al is of niet, doet eigenlijk niet ter zake. Feit is dat de druk op de economie en de ondernemingen blijft stijgen. Neen, COVID19 is nog lang niet voorbij. Bovendien maakt de onvoorspelbaarheid van deze crisis het moeilijk om plannen te maken, zelfs niet op korte termijn.

In dit debat zetten we de inzichten met betrekking tot een tweede golf en de invloed op het beleid, de economie en de ondernemingen, op een rij. 

Deze vragen komen aan bod

  • Welke weg gaat het virus uit? Hoe gaat dit het beleid bepalen? 
  • Welke koers ga je varen in je onderneming?
  • Hoe vertaal je die koers naar een hr-strategie? 
  • Moet je afslanken? Hoe doe je dat?
  • Is het slim om eerst te kijken naar je flexibele werkkrachten of kies je voor afbouw van vast personeel?
  • Wat zijn de gevolgen? Voor de vertrekkers? Voor de achterblijvers? 
     
Bekijk webinar

Deel deze webinar

Kathelijne Verboomen3_acerta

Webinar gemaakt door Kathelijne Verboomen

Director Acerta Consult