Vorige

Het belang van samenwerking met andere juristen voor Provincie Vlaams-Brabant

#Werkgevers

Roxane Reyda - Als jurist voor de personeelsdienst van het Provinciehuis Vlaams-Brabant maat ze deel uit van de dienst personeel en organisatie waarbij ze de collega’s ondersteunt bij hun juridische vragen. Verder neemt ze ook complexere juridische dossiers op en zorgt ze ervoor dat hun rechtspositieregeling en reglementen op regelmatige basis geactualiseerd worden. Dit omvat kleine juridische vragen, maar ook grote dossiers waarbij ze veel procedures begeleid, zoals reglementen.

Leestijd: Later lezen?
provinciehuis vlaams-brabant roxane_acerta

Beter voorbereid op de toekomst

Ik was op zoek naar een functie waarin ik in-house juridisch advies kon geven en deze functie was precies wat ik zocht.

Het legal kenniscentrum is daarom een grote meerwaarde omdat zij voortdurend monitoren welke relevante evoluties zich voordoen en wat er op juridisch vlak gebeurt. Hoewel ik veel bezig ben met de dagelijkse (operationele) werking, is het belangrijk om ook globaal te bekijken wat er gaande is en contact te houden met andere besturen. Dit zorgt ervoor dat we voorop blijven lopen en voorbereid zijn op eventuele veranderingen in de toekomst.

Het legal kenniscentrum is een grote meerwaarde omdat zij zich voortdurend bijhouden en weten wat er gaat aankomen. Hierdoor zijn we altijd op de hoogte en voorbereid op eventuele veranderingen.

Acerta Consult als sterk klankbord

Hoewel onze afdeling een jurist in dienst heeft, is een juridisch klankbord erg belangrijk. Dirk Neefs is degene met wie ik het meest contact heb sinds ik hier werk en we hebben altijd een fijn contact. Het is prettig om steeds relevante input te ontvangen. Het feit dat we verschillende ervaringen hebben en kunnen sparren over verschillende wetgevingen, maakt het werk nog interessanter en waardevoller.

Het hebben van een dubbelcheck voor belangrijke of gevoelige vragen is altijd goed, vooral vanwege de praktijkinschatting over de vraag. Soms is het antwoord niet te vinden en dan kan de ervaring van andere juristen helpen om het juiste antwoord te vinden.

Net als Provinciehuis Vlaams-Brabant op zoek naar juridische ondersteuning?

Blijf steeds op de hoogte van veranderende wet- en regelgeving die van invloed kan zijn op jouw bedrijfsvoering.

Blijf op de hoogte

Deel dit ondernemersverhaal