Vorige

Felies gaat zijn skills te lijf bij een ander bedrijf

#Werkgevers

Annelies Mincke werkt als teamcoach binnen de organisatie Felies en ook als halftijdse stafmedewerker personeel. Vanuit deze rollen is ze mee ingestapt in het traject van Switching Talent.

Leestijd: Later lezen?

Uiteindelijk draait het om mensen

“Wij werden gematcht met Bizztalent, een IT consultancy bedrijf in Antwerpen, een hele andere sector dan kinderopvang. Maar het was interessant om eens te kijken naar hoe een organisatie uit de profit sector het doet op vlak van hr. Uiteindelijk werk je ook allemaal met mensen. Je botst op dezelfde uitdagingen, of je nu voor de sociale sector werkt of niet.

Onze uitdagingen liggen vooral op interne communicatie, onboarding en employer branding. Hier lagen onze noden om van hen te leren. Gedurende twee dagen werden we ondergedompeld in hun visie en toepassing in de praktijk. Uiteindelijk doen wij al heel wat op dit vlak maar zo konden we zien hoe we het nog beter kunnen doen door het structureler aan te pakken. Bizztalent visualiseert hun visie heel mooi en duidelijk, terwijl wij het soms te complex maken. Daar leerden we ook veel uit.  Ze delen ook dezelfde visie als wij, wat helpt natuurlijk.”

 

Online vind je ook heel wat informatie over deze thema’s maar door mensen over hun ervaring te laten praten, leeft het meer. Binnen enkele maanden willen we ook onze aanpak naast die van Bizztalent leggen, dat vormt een belangrijk aftoetskader.

Sharing is caring

“Bij ons is de VDS (Vlaamse Dienst Speelpleinwerking) op een tweedaags leertraject geweest. Zij wilden vooral meer leren over ons waarderingsbeleid en functioneringscyclus. Maar ze waren ook nieuwsgierig naar onze werking rond interne communicatie: hoe communiceren jullie naar interne medewerkers, hoe betrekken jullie ze in nieuwe thema’s, hoe organiseren jullie intervisie? Naast deze thema’s werden heel wat andere zaken besproken (omgaan met teams, conflicten, onthaalbeleid). Wij hebben evengoed veel van hen geleerd als andersom. Dat maakt het zo boeiend. We delen ook heel wat informatie en documentatie met elkaar wat een verrijking is. Zowel bij Bizztalent als bij VDS was er veel openheid en bereidheid om veel met elkaar te delen.”

Tijdsinvestering versus voldoening

“Je moet er natuurlijk wel tijd in investeren maar als je grondig opzoekingen wilt doen of een opleiding wilt volgen, kost het je ook tijd en geld. Op deze manier bouw je een netwerk op waarop je kan terugvallen. En je krijgt meteen ook praktische voorbeelden van hoe zij deze thema’s toepassen in hun organisatie. Zowel Bizztalent, VDS als wij hadden achteraf ook het gevoel dat we zelf goed bezig zijn. Door het feit dat anderen met zoveel interesse kijken naar hoe je de zaken aanpakt, krijg je op een positieve manier nog eens de bevestiging dat je toch op de goede weg bent. Wat ook fijn en motiverend is om verder te werken.”

Net als Felies op zoek naar de perfecte match?

Verbeter jouw hr-beleid aan de hand van een gratis tweedaagse leertraject met Acerta Consult.

Start met switchen

Deel dit ondernemersverhaal