Vorige

Bizztalent gaat haar skills te lijf bij een ander bedrijf

#Werkgevers

Interview Louise Wieërs, HR-manager Bizztalent - Ik werk momenteel als hr-manager bij Bizztalent waar ik eindverantwoordelijke ben in hr voor o.a. opleidingen, evaluaties enz. Momenteel werken we met vier op deze afdeling waarbij iedereen zijn expertise heeft.

Leestijd: Later lezen?

Verbondenheid is key

Bizztalent, een IT consultancy bedrijf, heeft een 140-tal werknemers in dienst die projectmatig tewerkgesteld zijn bij klanten in Vlaanderen en Brussel. Dat gaat van junior support profielen tot ervaren systeem/netwerk engineers en project managers. Omdat onze mensen vaak bij klanten aan het werk zijn, zorgt dat bij hr voor uitdagingen in de organisatie (evenementen, opleidingen, enz.). Maar vooral ook om ervoor te zorgen dat iedereen zich verbonden voelt met Bizztalent. Dat verloopt allemaal makkelijker wanneer je allemaal samen op kantoor zit. Daarom was ik geïnteresseerd in dit nieuwe project om te weten hoe andere bedrijven dergelijke uitdagingen aanpakken.

Daarnaast zetten we ook in op het welzijn van onze medewerkers. Omdat onze consultants vaak bij klanten werken, is het niet altijd makkelijk om in te schatten hoe ze zich voelen op het werk of privé. Dat was dus ook een topic waarvan we wilden weten hoe andere bedrijven hiermee omgaan.

Tijdens dit traject hoopten we ook bij te leren rond ownership. Hoe kunnen we werknemers motiveren om zelf initiatief te nemen om opleidingen te volgen, zelf feedback te vragen bij hun manager, enz. Dat willen we vanuit hr ook meer stimuleren.

Ik heb veel inzichten en ideeën gekregen door de match met Femma en Acerta. Zij hebben ons geholpen ons leertraject te verbeteren en ons te concentreren op thema's zoals welzijn, diversiteit en inclusie.

Louise Wieërs, HR-manager

Interessante matches

De match voor dit leertraject was heel interessant. Net omdat we in zo’n specifieke context werken, werden we aan twee verschillende organisaties gekoppeld, nl. aan Acerta zelf en Femma. De match met Femma was er omdat ze zelf veel werken rond welzijn, via tevredenheidsenquêtes en inzetten op diversiteit en inclusie. En daarin hebben zij ons veel tips en advies kunnen geven. Ook ownership is een thema dat daar erg leeft. Ondanks dat het een andere sector is, motiveren ze ook hun mensen om proactief feedback te vragen of opleidingen te volgen. Ik heb daar met verschillende personen kunnen praten, wat me veel inzichten en ideeën gaf.

Betrokkenheid bevorderen

Bij Acerta kon ik terecht voor het consultancy luik waar zij veel advies over konden geven. Zo werken ze ook sterk rond consultants samenbrengen rond verschillende projecten. Door opleidingen te organiseren voor iedereen, hen zelf zaken te laten organiseren en iedereen zo samen te brengen. Ik ben nu gestart met een brainstormgroep waarin de consultants zich kunnen inschrijven. Op die manier willen we hen meer bij de organisatie te betrekken. Daarnaast hebben we ook een tevredenheidsenquête uitgewerkt om bepaalde zaken in kaart te brengen en te verbeteren.

Net als Bizztalent op zoek naar verrijking van je hr-skills?

Verbeter jouw hr-beleid aan de hand van een gratis tweedaagse leertraject met Acerta Consult.

Start met switchen

Deel dit ondernemersverhaal