Vorige

Delaware kiest voor warrants als alternatief bonussysteem

#Werkgevers

Delaware is een snelgroeiende, internationale organisatie die geavanceerde IT- oplossingen en -services levert aan organisaties die de concurrentie op een duurzame manier een stap voor willen blijven. Dat delaware streeft naar een duurzaam businessmodel dat zich op lange termijn succes richt, is ook intern voelbaar. De consultants zijn immers de drijvende kracht achter het succes van hun klanten. Een alternatief bonussysteem, waarbij warrants worden aangeboden als beloning, is daarbij onmisbaar.

Leestijd: Later lezen?

Nog een voordeel aan de warrantstool is dat er geen beurskennis vereist is. Bovendien hoefden we zelf geen effectenrekening te openen, wat doorgaans wel het geval is bij warrants. Acerta regelt alles voor ons en volgt het proces nauwkeurig op.

Barbara Van Engelandt, HR Officer, delaware

Zo verzorgen de consultants van delaware de zakelijke transformatie van hun klanten waarbij de technologie van verscheidene partners, waaronder SAP, Microsoft en OpenText, wordt toegepast. Op die manier verzekeren ze de wendbaarheid en continuïteit van hun cliënteel.

delaware beloont zijn consultants gedeeltelijk met warrants en zocht daarvoor een partner. Hr officer Barbara Van Engelandt, klopte aan bij Acerta.

Acerta meest geschikte partner voor warrantplan

“Doordat we ook reeds tevreden klant zijn bij Acerta als sociaal secretariaat, was de stap snel gezet”, aldus Barbara Van Engelandt, hr officer bij delaware. “Nadat we met de consultants van Acerta enkele formaliteiten waren overeengekomen, stelden we het warrantsplan intern voor. Daaropvolgend stemden maar liefst 521 medewerkers in, gaande van kader- en directieleden tot consultants. Bijna een verdubbeling ten opzichte van 2017, toen 300 medewerkers deelnamen aan het warrantsplan.”

Netto 40% meer

Niet onbegrijpelijk: de grootste troef van warrants is de voorwaardelijke vrijstelling van sociale zekerheidsbijdragen. Met eenzelfde budget als bij een traditionele cashbonus houden werknemers netto tot wel 40% meer over. En ook voor de werkgever is het een erg voordelige manier om werkkrachten te belonen.

Snelle, overzichtelijk en eenvoudige webtool

Een warrantsplan van die omvang en voor zoveel medewerkers, kan enkel en alleen succesvol verlopen met behulp van een geavanceerde webtool. De online warrantstool van Acerta vereenvoudigt het hele proces van A tot Z:

• Nadat een medewerker heeft ingetekend, krijgt hij/zij toegang tot de warrantstool;

• Alle juridische documenten zijn eenvoudig te downloaden, ondertekenen en uploaden;

• De handige tijdlijn toont welke stappen de werknemer reeds voltooid heeft en welke nog afgewerkt moeten worden.

“Nog een voordeel aan de warrantstool is dat er geen beurskennis vereist is. Bovendien hoefden we zelf geen effectenrekening te openen, wat doorgaans wel het geval is bij warrants. Acerta regelt alles voor ons en volgt het proces nauwkeurig op.”

Gepersonaliseerde aanpak en service op maat

Pieter Borgions, legal consultant bij Acerta, heeft samen met zijn collega’s het warrantsplan voor delaware in goede banen geleid. “Medewerkers van delaware die deelnemen aan het warrantsplan, mogen ons altijd contacteren. Naast de warrantstool bieden we immers ook ondersteuning via mail of per telefoon.”

Zodra de werknemer zijn of haar warrants verkocht heeft, regelt Acerta de rest. “We berekenen per medewerker hoeveel bedrijfsvoorheffing er moet worden afgehouden. Hij of zij ontvangt onmiddellijk het nettobedrag, waardoor de werknemer nadien niets meer moet afstaan aan de belastingen.”

 Acerta werkt samen met solide partner BNP Paribas Fortis, die voor haar warrantsaanbod afspraken heeft met de fiscale en sociale overheden.

Ook interesse voor warrants als bonus?

Contacteer Acerta.

Deel dit ondernemersverhaal