Vorige

Optisport besteedt hr-processen uit bij uitbreiding naar België

#Werkgevers
Leestijd: Later lezen?

Optisport, een van oorsprong Nederlandse onderneming met hoofdkantoor in Tilburg, breidde in 2016 haar activiteiten uit naar België en koos voor Acerta als sociaal secretariaat en hr-partner. Optisport is marktleider en dé specialist op het gebied van exploitatie van sportlocaties zoals zwembaden, schaatsbanen, fitnesscentra, kinderspeeltuinen en trampolineparken.

De keuze: integratie met AFAS Software

Een paar jaar geleden besliste Optisport om ook naar andere landen te kijken voor locaties. De keuze viel op België en dus opende Optisport in 2016 een zwembad in Turnhout en in 2018 een nieuw sportcentrum in Lommel.

Gerlinde den Hollander, hr-adviseur bij Optisport: “Als startende onderneming in België gingen we op zoek naar een sociaal secretariaat. We maakten een shortlist van 3 kandidaten met hun plus- en minpunten. Acerta kwam als winnaar uit de bus. De koppeling van de diensten van Acerta met AFAS Software, het systeem dat wij ook gebruiken voor onze hr- en finance processen, haalde ons over de streep.”

Business Process Outsourcing: outsourcing van hr- en payroll processen voor langere termijn

Bij haar uitbreiding naar België koos Optisport voor de outsourcing van de meeste van haar hr- en payroll processen bij Acerta (Business Process Outsourcing, BPO). Acerta neemt dus de hr-administratie van Optisport in België op zich. Concreet gaat het onder meer over de verloning van de werknemers en alle personeelsadministratie, de Dimona-aangiftes, het afwerken van documenten en contact met derde partijen zoals verzekeringsmaatschappijen.

Gerlinde den Hollander: “We kozen voor deze uitbreiding van het aanbod van sociaal secretariaat omdat we zelf niet de kennis en de mensen in huis hebben in België om deze processen af te handelen. Acerta heeft wel de kennis om onze verloning hier correct uit te voeren. Onze medewerkers kunnen ook rechtstreeks bij Acerta terecht voor hun vragen.”

Dankzij de outsourcing van haar hr-processen kan Optisport focussen op de kernactiviteit en investeren in verdere groei in België.

De samenwerking: hr-partner voor groeiambities

Gerlinde den Hollander: “Tijdens onze opstartperiode in België hebben we veel samengezeten met Acerta om te bekijken wat de beste aanpak en uitwerking zou zijn. Daar hebben we een heel prettige samenwerking opgebouwd. We hebben een fijn partnerschap dat perfect verloopt. Onze contactpersoon is erg betrokken en pakt de zaken snel op.”

De ambitie van Optisport is om nog verder door te groeien in België. Daarom evalueren ze voortdurend wie daarvoor de juiste partner is. Begin 2019 hebben ze de samenwerking met Acerta verlengd.

 

Over Optisport

Optisport baat zo’n 400 sport- en recreatie-accommodaties verspreid over Nederland en België uit. Het bedrijf, dat dit jaar zijn 25e verjaardag viert, telt ca. 2750 medewerkers; waarvan een honderdtal in België.

www.optisport.nl

Maandelijkse nieuwsbrief

Interesse voor juridische actualiteit en de nieuwste trends in hr? Je leest het elke maand in de nieuwsbrief. 

Schrijf in

Deel dit ondernemersverhaal