Vorige

ICN / Immo Noord organiseert onboarding via app

#Werkgevers

Veel organisaties hebben het moeilijk om talent aan te trekken en te behouden. Een goed doordachte onboardingstrategie is dus cruciaal voor jouw organisatie! Om daarop een antwoord te kunnen bieden, is Acerta een exclusief partnership met Talmundo aangegaan. Via een online applicatie kan je eenvoudig inzetten op een uitgebreide ondersteuning van alle fases in het onboardingproces.

Leestijd: Later lezen?

ICN / Immo Noord in de kijker

ICN bundelt meer dan 25 jaar vastgoedontwikkeling en investeringen in België en het Groothertogdom Luxemburg. Met meer dan 45 personeelsleden wil ICN een betrouwbare vastgoedpartner zijn en perfect voldoen aan de behoeften van de klant.

Focus op HR

Door de sterke groei de afgelopen jaren, hebben ze sterk moeten professionaliseren in de business zelf. Vandaag is die professionalisering op gebied van HR aan de orde. De waarde die ze willen creëren voor hun externe klant, willen ze ook creëren voor hun interne klant.

Afbeelding 1: Nele Ronsmans van Acerta samen met Kathleen Van Den Meersche van ICN.

Waarom een onboarding app?

Eén van de thema’s waar duidelijk ruimte was voor verbetering bij ICN was het onboarden van nieuwe medewerkers. Met een steeds krapper wordende arbeidsmarkt, willen ze zich als groep ook graag op de kaart zetten als vaste waarde en goede werkgever. En dan kan enkel door een verschil te maken. Ze geloven heel sterk in “you never get a second chance to make a first impression”. Die eerste goede indruk willen ze daarom verzilveren met een goed onboarding programma.

Enthousiasme vasthouden van de persoon die zijn contract getekend heeft, daarvoor staat onboarding.

Bewuste keuze voor de Acerta app van Talmundo

Ondanks hun grote ambitie, blijven ze een kleine speler en zijn innovatieve oplossingen voor hun organisatie vaak te ingewikkeld of simpelweg te prijzig. De oplossing van Acerta geeft hun toch de mogelijkheid om op een hedendaagse manier hun nieuwe medewerkers te benaderen en te onboarden zonder de eerder genoemde barrières. Los van het feit dat het “hip” en “cool”, helpt deze oplossing er zorg voor te dragen dat iedere nieuwe collega even netjes en warm wordt onthaald binnen de groep.

Wat mag een nieuwe medewerker die in dienst komt verwachten?

De applicatie ondersteunt de hele onboarding journey, vanaf de dag van de contractondertekening tot 2 à 3 maanden na de opstart. De nieuwe medewerker krijgt via de onboardingapp toegang tot alle nodige informatie via learning pages, video’s en leuke weetjes. Dit zorgt voor een snellere tijd-tot-productiviteit.  Vanaf dag 1 wordt de medewerker opgevolgd en kan hij zich zelf actief voorstellen. Dit maakt het mogelijk om reeds kennis te maken met nieuwe of toekomstige collega’s en de betrokkenheid van het personeel te verbeteren. Met de applicatie heb je dus meer tijd om te focussen op mensen!

Wil je gebruik maken van de applicatie?

Neem contact op met jouw Acerta-team of vraag vrijblijvend een offerte aan via info.consult@acerta.be.

Lees meer over de onboarding app

Deel dit ondernemersverhaal