Vorige

Gotta catch ‘em all: Unity vangt Acerta als hr-specialist

#Werkgevers

Als de naam ‘Unity Technologies’ je niet meteen iets zegt, dan doet ‘Pokémon Go’ dat ongetwijfeld wel. Technologiebedrijf Unity werd in 2004 opgericht in Kopenhagen en levert software waarmee games ontwikkelt kunnen worden. Onder andere het wereldwijde populaire Pokémonspelletje werd gebouwd met Unity3D. En hun hr-beleid in België uitbouwen, dat doet Unity samen met Acerta.

Leestijd: Later lezen?

Gent ontmoet Kopenhagen

Het begon allemaal in 2019, toen het Deense Unity de Gentse onderneming Graphine overnam. Plots hadden ze daar in Kopenhagen zes Belgische medewerkers op de payroll staan. En Unity mag dan wel over heel wat expertise rond moderne technologieën en spelontwikkeling beschikken, van de Belgische arbeidsmarkt en wetgeving hadden ze weinig kaas gegeten. Tijd dus om een partner met kennis van zaken onder de arm te nemen. Iets wat zeer cruciaal is voor een high-speed changing sector, en in tijden waarin de arbeidsmarkt in een pijlsnel tempo verandert.

“If it ain’t broken, why fix it?”

Graphine was al klant bij Acerta. En omdat de Gentenaren tevreden waren over die samenwerking, vonden ze het in Denemarken en in de andere kantoren niet meer dan normaal om die samenwerking verder te zetten. Else Schou, EMEA Payroll Manager bij Unity, licht toe: “De Belgische wetgeving was nieuw voor ons allen. Het hield gewoon steek om met Acerta samen te werken, omdat onze nieuwe collega's van het Graphine-team vol lof waren over de hr-dienstverlener. Waarom zou je iets maken, dat niet eens stuk is? Graphine bracht me in contact met de consultants van Acerta, die zich nu ontfermen over onze payroll in België."

Efficiënte payroll outsourcing

De diensten die Acerta voor Unity levert zijn eerder ‘lightweighted’, op enkele uitzonderingen na. De payroll in ons land is vrij complex, zeker voor organisaties van buitenaf. Hetzelfde geldt voor aandelenopties en verloning. “Ik vertrouw volledig op de instructies en adviezen die we krijgen van Acerta. De consultants zijn zeer bekwaam en klantgeörienteerd, met een enorme drive om te helpen en snelle responstijden. We zijn ontzettend tevreden over de samenwerking. Acerta krijgt dan ook mijn volledige aanbeveling.

Je payroll uitbesteden?

Vertrouw op de kennis en expertise van de consultants bij Acerta. Contacteer ons voor meer informatie.

Meer informatie

Deel dit ondernemersverhaal