Vorige

Acerta voldoet aan de specifieke behoeften van de landbouwwereld en van SCAM

#Werkgevers

Het is duidelijk dat de landbouw specifieke behoeften heeft, ook op het gebied van HR. SCAM (Société Coopérative Agricole de la Meuse) heeft in Acerta een complete partner gevonden die zich kan aanpassen aan de specifieke behoeften op het gebied van sociaal secretariaat, maar ook van de verschillende HR-diensten.

Leestijd: Later lezen?

Mensen van goede wil vinden altijd oplossingen. Dat is ook het geval bij Acerta. Hun reactiviteit in het beheer van dagelijkse aangelegenheden is een belangrijke factor.

Annick Henrard, HR-verantwoordelijke bij SCAM Klant bij Acerta sinds januari 2017

De Société Coopérative Agricole de la Meuse (SCAM) is sinds 1956 actief in de Waalse landbouwsector. De door en voor landbouwers opgerichte maatschappij wordt voor 100% beheerd door de landbouwers. Met haar 47 opslagplaatsen verspreid over het Waalse grondgebied is ze de economische uitbreiding van meer dan 4000 landbouwbedrijven. De SCAM-groep heeft momenteel 200 werknemers in dienst, wat ook een goed personeelsbeheer vereist.

De wil om in dezelfde richting te gaan

SCAM is sinds 1 januari 2017 klant bij Acerta. Annick Henrard, HR-verantwoordelijke bij SCAM, legt de keuze van Acerta en de evolutie van hun samenwerking uit: “Voor ons kwam Acerta op het juiste moment. In 2016 overwogen we om van sociaal secretariaat te veranderen en Acerta was een van de kandidaten. Na analyse was het hun aanpak die ons het meest compleet en aangepast aan onze behoeften leek. De samenwerking begon in januari 2017. Uiteraard was een overgangsperiode nodig, rekening houdend met de specifieke HR-behoeften van de landbouwwereld in het algemeen en SCAM in het bijzonder, maar na verloop van tijd zijn automatismen ontstaan. Wat ik waardeer is dat Acerta ook bij problemen een gezonde openheid en een echt verlangen naar klanttevredenheid toont. En mensen van goede wil vinden altijd oplossingen.”

Acerta Connect: een nuttige en aanpasbare tool

SCAM gebruikt de digitale tool Acerta Connect voornamelijk om de uitbetaling van lonen en de in- en uitstroom van haar werknemers te monitoren. Toch is de tool ook nuttig in andere HR-specifieke situaties. Annick Henrard: “Ik gebruik Acerta Connect wanneer ik snel specifieke informatie moet vinden. Dankzij de aangepaste verslagen bespaar ik ook tijd. Ik vind deze tool ook praktisch omdat het aanpasbaar is. We hadden bijvoorbeeld ooit een specifieke vraag voor ons budget waarop Acerta Connect in eerste instantie geen antwoord kon bieden. Na enkele afspraken met Acerta werd het geheel aangepast om op ons verzoek in te gaan.”

Sociaal secretariaat en aanvullende diensten

Naast de sociaal secretariaatstools en -diensten maakt SCAM ook gebruik van andere HR-diensten van Acerta, zoals consultancy, maar ook van het advies van een professionele jurist voor de uitvoering van een loonbonusplan. SCAM doet ook een beroep op Acerta voor rekrutering. Annick Henrard: “Rekruteren in de landbouwwereld is niet eenvoudig omdat we ook hier specifieke profielen nodig hebben. Onlangs waren we op zoek naar een commerciële medewerker die bewust was van de realiteit van de landbouwmarkt. Na overleg heeft Acerta zijn databases geraadpleegd en hebben we de juiste kandidaat gevonden. Deze meervoudige en veelzijdige aanpak is een belangrijke troef. "

De Société Coopérative Agricole de la Meuse (SCAM) is sinds 1956 actief in de Waalse landbouwsector. De door en voor landbouwers opgerichte maatschappij wordt voor 100% beheerd door de landbouwers. Met haar 47 opslagplaatsen verspreid over het Waalse grondgebied is ze de economische uitbreiding van meer dan 4000 landbouwbedrijven. De coöperatie, steunend op het ondernemerschap die haar drijft, wil innoverende initiatieven bevorderen voor de landbouwers van vandaag en morgen.​

Deel dit ondernemersverhaal