Vorige

Rekrutering en assessments op maat van AZ Sint-Maria Halle

#Werkgevers
Leestijd: Later lezen?

Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria in Halle werkt al twee jaar samen met Acerta Career Center om hun vacatures in te vullen. Acerta Career Center heeft het ziekenhuis onder andere ondersteund in de zoektocht naar twee aankoopprofielen, een financieel- en administratief directeur en een aantal diensthoofden. Bij deze opdrachten nam Acerta het volledige rekruteringsproces over: van het zoeken naar kandidaten, telefonische screenings en face-to-face interviews tot een assessment van de eindkandidaat. Daarnaast heeft AZ Sint-Maria een partnerschap opgebouwd met het team assessments: Acerta organiseert nu ook losse assessments voor het ziekenhuis, naast volledige rekruteringsprocedures.

Luc Kiekens, HR Manager bij AZ Sint-Maria Halle: “In de zoektocht naar een partner vind ik het belangrijk dat een mogelijke leverancier onze situatie perfect begrijpt. Niet alleen de functie zelf, maar zeker ook onze waarden, cultuur, bedrijfspolitiek en de context van de vacature. Acerta Career Center neemt bij elke rekruteringsopdracht ruim de tijd voor een uitgebreid inleidend gesprek. Je voelt echt dat de consultants op maat van onze organisatie werken en focussen op de competenties die wij belangrijk vinden. Veel rekruteringskantoren verkopen maatwerk, maar met mijn jarenlange ervaring merk ik een onmiskenbaar verschil in service. Het is duidelijk dat Acerta niet met standaardtesten werkt, maar dat de oefeningen die kandidaten moeten doen afgestemd zijn op onze noden.”

“Ook de transparante manier van communiceren waardeer ik enorm. We zitten in een moeilijke markt, zeker wat betreft de gezondheidssector. Dan is het belangrijk om samen te zoeken naar manieren om de vacatures toch in te vullen en eerlijk te kunnen zeggen wat de stand van zaken is. De consultants van Acerta Career Center lieten ons steeds goed weten wanneer het moeilijk liep, wanneer geschikte kandidaten op zich lieten wachten of wanneer er geen kandidaten interesse toonden in de aangeboden functie. Dat gaf ons de mogelijkheid om de koppen bij elkaar te steken en te zoeken naar oplossingen.”

“Ik kan Acerta Career Center in elk geval aanraden aan andere organisaties. Ik heb bij een vorige werkervaring zelf al met Acerta samengewerkt en was blij om de organisatie te introduceren bij AZ Sint-Maria.”

Heb jij het ook moeilijk om talent te vinden en aan te werven in de krappe arbeidsmarkt?

Deel dit ondernemersverhaal