Vorige

Bij Process Automation Solutions zorgt coaching voor groei

#Werkgevers

Process Automation Solutions groeit sterk als organisatie. Wanneer een organisatie groeit, wordt er ook vaak meer verwacht van zijn leidinggevenden. Als een manager nog niet voldoende is gegroeid om zijn talenten om te zetten naar competenties, kan dit tot frustraties leiden in een team. Daarom klopte Process Automation Solutions aan bij Acerta voor het coachen van een leidinggevende.

Leestijd: Later lezen?

Ik ben zeer tevreden over de aanpak en diepgang van de persoonlijke begeleiding van onze operationele leidinggevende. De coaching was flexibel, helemaal op maat van onze medewerker.

Alain Wullaert, Managing Director Process Automation Solutions

Process Automation Solutions is een wereldwijde Automation Solution Provider (MAV). Het bedrijf staat voor innovatieve, op maat gemaakte en toekomstbestendige automatiseringsoplossingen voor de verwerkings- en productiesector. Dankzij een brede waaier aan diensten en kennissen van Business Integration, DCS, SIS tot instrumentalisatie en elektrische design, biedt Process Automation Solutions zijn klanten de beste oplossingen. Dit bedrijf heeft meer dan 1200 automation engineers in dienst.

Andere taken en verantwoordelijkheden

Het is niet altijd zo dat de best presterende werknemer binnen een team per definitie een goede manager is. Wie doorgroeit naar een leidinggevende functie, merkt al snel dat hij andere taken en verantwoordelijkheden heeft dan voordien. Leidinggeven is niet voor iedereen direct zo vanzelfsprekend. Dat ondervond Process Automation Solutions ook. Maar het bedrijf gelooft sterk dat elke medewerker zijn competenties steeds verder kan ontwikkelen mits ondersteuning. Daarom deed ht voor de persoonlijke begeleiding van een operationele leidinggevende, beroep op de coaches van Acerta.

Stapsgewijze aanpak

Om te beginnen lichtte de coach de situatie van de leidinggevende door aan de hand van zelfanalyses en e-analyses. Vervolgens bepaalden beide partijen meetbare doelstellingen. Gebaseerd op deze doelstellingen, maakte de leidinggevende een persoonlijk werkboek. Gedurende 12 maanden kreeg hij praktijkopdrachten om de bereikte resultaten voort te zetten of te versterken. In tussentijdse gesprekken koppelen coach en coachee terug over de voortgang.

Flexibel en professioneel

Alain Wullaert, Managing Director Process Automation Solutions licht toe: “Ik ben zeer tevreden over de aanpak en diepgang van de persoonlijke begeleiding van onze operationele leidinggevende. De coaching was flexibel, op maat van onze medewerker. Deze aanpak heeft dan ook tot vertrouwen geleid tussen beide partijen. Wij hebben in Acerta een partner gevonden die ons met de nodige kennis en begrip van het vakgebied kan begeleiden in de voorziene groei in de organisatie en de verwachtingen die dit stelt op het team. “

Deel dit ondernemersverhaal