Vorige

De Talent Motivatie Analyse als ontwikkelingstool in maatwerkbedrijven

#Werkgevers
Leestijd: Later lezen?

De Talent Motivatie Analyse-vragenlijst brengt de behoeften van mensen op de werkvloer in kaart. Op basis van de 22 behoeften die uit die analyse naar boven komen, krijgt de medewerker inzicht in zijn eigen talenten en drijfveren. Zo kan er bepaald worden welke rol het beste bij hem of haar past.

Maatwerkbedrijven, de vroegere beschutte en sociale werkplaatsen, stellen mensen tewerk die geen plaats vinden op de reguliere arbeidsmarkt. Maatwerkbedrijf De Loods werkt bijvoorbeeld samen met bouwonderneming Durabrik voor onder andere het sorteren van bouwmateriaal, groenonderhoud en de afwerking van woningen.

De TMA-analyse bij maatwerkbedrijven vertrekt vanuit de sterktes van medewerkers: ze gaan op zoek naar wat de mensen graag doen en in welke context deze sterktes tot hun recht komen. Zo wordt er gezocht naar een rol die past bij hun kwaliteiten. Door medewerkers in te zetten op hun talenten en op de dingen die ze goed doen, ontwikkelen ze sneller. Dat bevordert de doorstroom naar het gewone arbeidscircuit.

Goedele Laga, HR trainer-consultant bij Acerta, geeft meer uitleg in deze video die werd uitgezonden in de Z-Maatwerk reeks van Kanaal Z: https://kanaalz.knack.be/business-communities/z-maatwerk-de-loods-en-durabrik-13-06-19/video-normal-1476423.html

Maandelijkse nieuwsbrief

Interesse voor juridische actualiteit en de nieuwste trends in hr? Je leest het elke maand in de nieuwsbrief. 

Schrijf in

Deel dit ondernemersverhaal