Vorige

ECSA vaart nieuwe koers met Acerta

#Werkgevers

Toen Martin Dorsman, secretaris-generaal bij ECSA, in 2018 in Brussel terechtkwam, had hij als Nederlander geen kaas gegeten van het Belgische arbeidsrecht. Hij vertrouwde op Acerta om hem wegwijs te maken. En om van ECSA een aantrekkelijke werkgever te maken.

Leestijd: Later lezen?

Vereniging van verenigingen

De European Community Shipowners’ Associations vertegenwoordigt de verenigingen van reders (= scheepseigenaren) binnen de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen. In totaal telt ECSA 20 leden.

Twee jaar geleden wierf ECSA Nederlander Martin Dorsman aan als nieuwe secretaris-generaal. “Het hele systeem in België was nieuw voor mij”, vertelt Martin Dorsman. “Vooral wat het arbeidsrecht betreft. Mijn werkgever was reeds aangesloten bij het sociaal secretariaat van Acerta, en is altijd tevredengeweest over de kwaliteit van dienstverlening. Ik ging dan ook bij Acerta aankloppen met mijn vraag. Waarom zou je veranderen als een samenwerking vlot verloopt?

Integrale partner voor alle hr-gerelateerde vragen

Met de vraag “Hoe word ik een aantrekkelijke werkgever?” nam Martin Dorsman contact op Acerta. Hij liet Acerta een benchmark uitvoeren op de totale remuneratie. Daarmee kon hij een pakket op maat van de organisatie en werknemers samenstellen, met brutobeloning, hospitalisatieverzekering en bedrijfswagen.

De samenwerking tussen ECSA en Acerta is heel ruim: van juridisch advies over arbeidsvoorwaarden en -regelingen, tot selectie en aanwerving. “We hadden echt nood aan een integrale hr-partner. Die hebben we met Acerta gevonden.

Inlevingsvermogen

Voor de derde keer in anderhalf jaar deed ECSA beroep op Acerta voor de rekrutering van bedienden. De manier van rekruteren en het zoeken van kandidaten vergde volgens Martin Dorsman behoorlijk wat inlevingsvermogen van de Acerta consultants. “We bevinden ons in een wel heel erg gereguleerde bedrijfstak, met veel gelobby. De kanalen die voor het zoeken van kandidaten werden ingezet, moesten specifiek op de Brusselse bubbel gericht zijn.”

Gelukkig kennen consultants Charlotte Poelvoorde en Mieke ten Haaf ECSA al langer. “Zij hebben me nog nooit een kandidaat voorgesteld die niet goed was. Ze maken waar wat ze beloven en kennen onze materie door en door. Of ik Acerta zou aanbevelen? Dan zeg ik volmondig “ja”.

Deel dit ondernemersverhaal