Vorige

Extra ondersteuning binnen het Ontex hr-team

#Werkgevers
Leestijd: Later lezen?

Ontex is producent van artikelen voor de persoonlijke hygiëne op het vlak van babyverzorging, vrouwelijke hygiëne en volwassenenzorg. De hoofdzetel van dit internationale bedrijf ligt in Aalst, waar meer dan 200 mensen werken. Door de groei van het bedrijf van lokaal naar Europees naar internationaal niveau, zijn er vaak extra mensen met nieuwe expertise nodig. Ontex groeide van 2015 tot nu van ongeveer 4.500 naar meer dan 10.000 medewerkers.

Isabelle Ballegeer, HR specialist bij Ontex, is verantwoordelijk voor het rekruteringsproces. Door de groei kon Ontex hulp gebruiken om heel gericht te zoeken naar medewerkers om de groei van de onderneming te ondersteunen. Daarom schoot Acerta te hulp. “We werken regelmatig samen met Acerta als er nood is aan extra ondersteuning binnen het hr-team. De trainees van de Acerta Payroll Academy komen dan ook vaak mee met de inhouse consultants omdat we zo’n goede samenwerking hebben.”

Eerder schakelde Ontex al het Acerta Career Center in om hun rekruterings- en selectieproces uit te bouwen tot een geautomatiseerd sollicitatiesysteem, met de aanleg van een talent pool.

‘Cultural fit’

Recruiter Siebrich De Baets van Acerta ondersteunde Ontex gedurende drie maanden in hun zoektocht naar nieuw talent. Isabelle Ballegeer: “Er was meteen een klik met Siebrich, ze paste binnen onze organisatie. Dat merkten we al tijdens het interview. Het feit dat ze een junior-profiel is, compenseert ze met haar energie en haar gedrevenheid. Ze is extreem gemotiveerd en pikt heel snel dingen op. Ze had meteen door welk type profielen we zoeken, kon gauw zelfstandig aan de slag en kwam proactief naar mij toe met haar ideeën en ingevingen.”

Opdracht verruimd door inzet en inzicht

“Door de inzet en de motivatie van Siebrich is haar opdracht na een tijdje uitgebreid”, zegt Isabelle Ballegeer. “Oorspronkelijk was het plan dat ze enkel kandidaten zou zoeken en aantrekken. Omdat ze communicatief zo vlot was naar de kandidaten en de business toe, vertrouwden we haar ook andere taken toe zoals telefonische screenings, interviews bijwonen en overleg met de business over de stand van zaken.”

“Siebrich handelt met integriteit. Ze maakt de juiste reflecties naar de kandidaten toe en naar de business. Ze heeft ook inzicht in waarom zaken wel of niet gecommuniceerd kunnen worden. Het is aangenaam om met haar samen te werken. Dankzij haar hebben we extra profielen gevonden en konden we sneller op meerdere vacatures focussen, waardoor een groter aantal functies ingevuld is.”

Over Ontex

Ontex is uitgegroeid tot een internationaal, beursgenoteerd bedrijf met kantoren en productie-vestigingen in Europa, Noord-Afrika, Australië, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika.

http://www.ontexglobal.com/nl 

Deel dit ondernemersverhaal