Vorige

Een hr-oplossing op maat voor Sofico

#Werkgevers

Dankzij een jarenlange samenwerking weten onze hr-consultants precies wat Sofico nodig heeft. 

Leestijd: Later lezen?

Sinds de opstart van Sofico in 1988 is het bedrijf erg gegroeid en geëvolueerd. Vandaag zijn er wereldwijd meer dan 250 medewerkers aan de slag. Toch bleef hun focus steeds hetzelfde: een eigen product en volledige focus op een nichemarkt, financiering, leasing en mobiliteit in de autosector. Met meer dan 40 succesvolle implementaties van hun product Miles, spreken we terecht van een bloeiende business. Voor de toekomst focust het bedrijf zich graag op innovatie en een echt partnership met hun klanten.

Sofico is al jaren klant bij Acerta Career Center en deed eerder beroep op de modulaire methode van onze rekruteringsdienst. Acerta Career Center werd ingeschakeld om voor specifieke vacatures (van java developers tot project managers) potentiële kandidaten actief te benaderen en telefonisch te screenen. Dankzij de jarenlange samenwerking leerden we Sofico als bedrijf tot in de puntjes kennen en kregen we echt in de vingers wat zij precies zochten.

Voor elk probleem een oplossing op maat

In het begin van de zomer van 2018 nam Sofico opnieuw contact op met Acerta Career Center. Onze medewerkers Georgia Venetakis en Charlotte Poelvoorde gingen met veel plezier de nieuwe uitdaging aan. Al snel bleek echter dat één dag niet voldoende was. Door een aantal interne verschuivingen en de nakende verlofperiode had Sofico immers dringend extra hulp nodig. Charlotte maakte met plezier tijd vrij in haar agenda om drie dagen per week ‘in house’ te gaan bij het bedrijf.

Een flexibel takenpakket

Drie dagen per week verhuisde Charlotte naar de werkvloer van Sofico en rekruteerde ze voor alle lopende vacatures binnen België, Nederland en Engeland. Actief potentiële kandidaten benaderen, kandidaten telefonisch screenen, besprekingen met de business, face-to-face interviews met kandidaten en de nodige voorbereidingen voor een contractvoorstel: het takenpakket van Charlotte was veelzijdig én flexibel. Ze werkte immers niet enkel als recruiter, maar wisselde ook ervaringen uit rond online publicaties, employer branding, jobboards, …  . Op die manier speelde ze niet enkel kort op de bal met de klant, maar kon de klant ook voortdurend haar takenpakket bijsturen. Hoewel vooraf werd afgesproken dat de samenwerking een 4-tal weken zou duren, werd de opdracht verlengd met twee weken.

Geen “vaarwel”, maar een “tot ziens”

Een leuke ervaring, fijn klantencontact en heel wat mooie contacten rijker, trok Charlotte zes weken later de deur van Sofico achter zich dicht. Van een ‘vaarwel’ is absoluut geen sprake: Charlotte en HR director HR director Corinne Martens ontmoeten elkaar nog regelmatig op events en houden contact. Eén belletje en Charlotte maakt met veel plezier haar agenda weer vrij voor een nieuw Sofico-avontuur!  

Ook op zoek naar ondersteuning en advies in je hr-afdeling?

Doe een beroep op de ervaren allround en gespecialiseerde consultants van Acerta. Neem contact op voor een vrijblijvend voorstel. 

Deel dit ondernemersverhaal