Vorige

Een vangnet voor het tekort aan recruiters bij ZEB

#Werkgevers

Bij interne verschuivingen is het mogelijk dat je organisatie even handen te kort komt. Kledingwinkel ZEB zocht én vond bij Acerta de oplossing voor de tijdelijk ontbrekende schakel in hun hr-team.

Leestijd: Later lezen?

In 1993 doorkruiste Luc Van Mol het hele land om jeans te verkopen. Dit resulteerde in de opening van de eerste winkel: een jeansdepot in Aalst. Vandaag is ZEB veel meer dan een jeansstore. Met 67 winkels verspreid over heel België en meer dan 70 vertegenwoordigde topmerken, is ZEB een vertrouwde naam in de fashionwereld. De slogan “Hooray it’s today” enthousiasmeert  medewerkers en klanten: elke dag is een feestje en de klant is koning. Deze insteek proberen ze dan ook door te trekken doorheen het volledige bedrijf. Naast deze ‘feel good vibes’, heeft ZEB met zijn prijs-kwaliteitverhouding een sterke positie op de hedendaagse markt. 

Van achterstand naar duurzame samenwerking

Eind 2017 sloegen Acerta Career Center en ZEB voor het eerst de handen in elkaar. ZEB kampte op dat moment met een sollicitatie-achterstand. Heel wat spontane sollicitanten hadden immers nog geen antwoord gekregen. Na een diepgaande intake zette recruiter Charlotte Poelvoorde haar schouders onder het wegwerken van deze opgelopen achterstand. De niet-relevante sollicitanten werden op de hoogte gebracht en potentiële werknemers werden telefonisch gescreend en doorgespeeld aan de hr-medewerkers van ZEB. Een hele klus als je weet dat het over enkele honderden sollicitanten ging. Maar dankzij de vlotte samenwerking en de flexibiliteit die Charlotte kreeg binnen het systeem van ZEB kon ze dit efficiënt afhandelen.

Een samenwerking op maat

In maart 2018 deed ZEB voor de tweede keer beroep op Acerta Career Center. Door enkele interne verschuivingen, miste de organisatie tijdelijk een recruiter. Op 26 maart 2018 vertrok Charlotte daarom opnieuw richting ZEB om tweeënhalve dag  per week het departement Werving & Selectie in het hoofdkantoor in Merchtem te ondersteunen.

Silke Van Impe, Head of Recruitment bij ZEB: “Na een eerste, reeds succesvolle samenwerking met Charlotte hebben we niet lang getwijfeld om haar opnieuw in te schakelen ter ondersteuning van ons selectieteam. We konden rekenen op een vlotte communicatie en organisatie vanuit Acerta waardoor Charlotte al vrij snel kon opstarten.

Meer dan pure rekrutering

Charlotte kreeg bij ZEB een leuke uitdaging voorgeschoteld en werd verantwoordelijk voor alle openstaande vacatures voor shopmanager, assistent shopmanager en floormanager. Ze schreef actief mensen aan, behandelde ontvangen sollicitaties, screende sollicitanten telefonisch, nam face-to-face interviews af en verzorgde de communicatie met de business. Maar naast de pure rekrutering, kon Charlotte ook aan de slag binnen een aantal andere projecten. Zo leidde ze een nieuwe collega op, gaf ze haar input over employer branding en werkte ze samen met de collega’s nieuwe voorstellen uit. Na twee maanden rekruteren voor de winkels, nam Charlotte ook de rekrutering voor het hoofdkantoor voor haar rekening. Ze herschreef niet enkel de IT-vacatures na een uitgebreide intake met de business, maar sprak ook actief profielen aan voor deze functies.

Silke Van Impe: “Charlotte integreerde zich niet alleen snel in ons team, maar ook met de business kon ze meteen een goede samenwerking opbouwen. Naast een vlotte en kwalitatieve samenwerking met Charlotte, bood Acerta ons ook vrijblijvend bijkomende ondersteuning. Het rekruteringsteam van ZEB was op dat moment vrij nieuw, waardoor we met een aantal uitdagingen kampten. Ik voelde me echt ondersteund door Acerta, zonder me verplicht te voelen om bijkomende diensten aan te kopen.”

Nadat de nieuwe ZEB-medewerker op het departement Werving & Selectie ingewerkt was, kon Charlotte alle lopende zaken overdragen en met een rugzak vol nieuwe ervaring vertrekken.

Silke Van Impe: “Als ik in de toekomst opnieuw ondersteuning zou nodig hebben, ga ik in ieder geval niet twijfelen! Acerta biedt niet alleen kwalitatieve dienstverlening, ze is bovendien ook echt op maat van de klant.”

Ook op zoek naar ondersteuning in je hr-afdeling?

Doe een beroep op de ervaren allround en gespecialiseerde consultants van Acerta. Neem contact op voor een vrijblijvend voorstel. 

Deel dit ondernemersverhaal