Vorige

Tijdelijke inhouse rekruterings- en payrollondersteuning voor D.A.S.

#Werkgevers
Leestijd: Later lezen?

D.A.S. is een Belgische rechtsbijstandsverzekeringsmaatschappij. Het bedrijf is in volle groei en jaarlijks werven ze dan ook heel wat nieuw talent aan. Met een 250-tal medewerkers en een hoofdzakelijk vrouwelijk personeelsbestand, gaan ze bovendien regelmatig op zoek naar vervanging of tijdelijke versterking. Daarvoor klopte D.A.S. al meermaals bij Acerta aan.

Vertrouwde partner

D.A.S. is al lange tijd klant bij het sociaal secretariaat van Acerta. Acerta ondersteunt de verzekeringsmaatschappij bij alles wat met verloning te maken heeft. Voor rekrutering deed D.A.S. ook al een beroep op de assessment en development centers van Acerta.

In 2018 schakelde D.A.S. voor de eerste keer inhouse ondersteuning vanuit het Acerta Career Center in. Een recruiter van Acerta sprong toen in om een zeer drukke periode te overbruggen. “Die samenwerking verliep zo vlot en aangenaam, dat we dit jaar opnieuw de hulp van Acerta inriepen”, zegt Nathalie Wauman, HR manager bij D.A.S.

“De medewerker die verantwoordelijk is voor onder andere alle Nederlandstalige vacatures ging met zwangerschapsverlof. Die plek kon absoluut niet leeg blijven. Het leek ons veel logischer om een vertrouwde partner in huis te halen – iemand die de werking van D.A.S. al kende – dan een vervanger aan te werven.”

Flexibele ondersteuning

Nathalie Wauman: “Met zo’n inhouse ondersteuning kunnen we veel beter inspelen op specifieke noden of veranderingen die zich voordoen. We startten met een kennismakingsgesprek en daar werd al snel duidelijk dat de consultant van Acerta zich goed kon vinden in de visie en cultuur van D.A.S., en in de manier van aanpak. We konden heel flexibel afstemmen hoeveel ondersteuning er maandelijks nodig was. Op die manier kwamen we tot een oplossing perfect op maat van onze noden.”

Ook voor het maandelijks beheer van de payroll schakelde D.A.S. tijdelijk een Acerta consultant in om de taken over te nemen tijdens een zwangerschapsverlof.

Efficiënte en creatieve aanpak

Nathalie Wauman is tevreden over de samenwerking met Acerta: “Door de efficiënte, pragmatische en menselijke aanpak van de wervingsprocessen hebben we veel nieuwe Nederlandstalige medewerkers in dienst kunnen nemen. De consultant paste zich snel aan aan de soms heel specifieke materie, en dat volledig in de lijn van de waarden die D.A.S. nauw aan het hart liggen: professionalisme, betrouwbaarheid en optimisme. Ze stelde bovendien relevante en creatieve oplossingen voor verbetering voor. Een fijne samenwerking dus, waar we beiden met een erg positief gevoel op terugkijken!”

Over D.A.S.

D.A.S., onderdeel van de Ergo groep, is marktleider in België op het gebied van rechtsbijstandsverzekeringen. Als pionier heeft D.A.S. sinds 1928 het concept van rechtsbijstandsverzekering geïntroduceerd in verschillende landen. D.A.S. heeft vijf kantoren in België.

 

Maandelijkse nieuwsbrief

Interesse voor juridische actualiteit en de nieuwste trends in hr? Je leest het elke maand in de nieuwsbrief. 

Schrijf in

Deel dit ondernemersverhaal