Vorige

Provincie Vlaams-Brabant met Acerta Consult als legal sidekick

#Werkgevers

Isabel Banken - Als bestuurssecretaris bij de dienst personeel en organisatie van de provincie Vlaams-Brabant ben ik dagelijks bezig met diverse aspecten van hr-management. Van detacheringen tot ontslagdossiers en alles daartussenin. Het is een omgeving die altijd in beweging is en waarin ik mijzelf voortdurend moet blijven ontwikkelen.

Mijn specialisatie ligt voornamelijk op de harde hr-kant, waar ik verantwoordelijk ben voor het aansturen van een klantenteam, het adviseren van leidinggevende in hun dagelijks HR beleid en het uitzoeken van complexe hr-cases. Het vinden van een pragmatische en juridisch correcte oplossing voor deze cases geeft mij veel voldoening.

Ook binnen de publieke sector is het belangrijk om met een partner zoals Acerta Consult samen te werken. Zij hebben niet alleen kennis van de wet- en regelgeving, maar ook van de specifieke uitdagingen die de publieke sector met zich meebrengt.

Leestijd: Later lezen?
provinciehuis vlaams-brabant isabel_acerta

Beter voorkomen dan genezen

Met inmiddels vijftien jaar ervaring in het vak, heb ik ondertussen heel wat expertise/kennis opgebouwd, maar de HR-materie evolueert snel en is vaak ook complex. Daarom is het handig om beroep te kunnen doen op specialisten zoals die van Acerta. Zij hebben een globale scope en zijn een waardevolle partner in het vinden van oplossingen voor complexe hr-cases.

In de hr-wereld moet het vaak snel gaan en daarom is het handig dat Acerta snel reageert en zelfs dezelfde dag nog advies kan geven. Het is een geruststellend gevoel dat zij als hr-partner altijd beschikbaar zijn voor een dubbelcheck en back-up. Een foute beslissing in HR kan directe en verregaande gevolgen hebben.  Men kan dus beter voorkomen dan genezen.

Ook binnen de publieke sector is het belangrijk om met een partner zoals Acerta samen te werken. Zij hebben niet alleen kennis van de wet- en regelgeving, maar ook van de specifieke uitdagingen die de publieke sector met zich meebrengt.

Een hr-partner als betrouwbare back-up

Wij hebben een juridische dienst, maar zij zijn vaak overbevraagd en werken rond diverse juridische topics voor de hele organisatie. Maar zelfs nu met een gespecialiseerde juriste in arbeidsrecht in dienst, doen we nog steeds beroep op Acerta. Ook voor haar is het een meerwaarde dat ze rond bepaalde topics/cases extra advies kan inwinnen en een klankbord heeft.

Net als Provinciehuis Vlaams Brabant op zoek naar juridische ondersteuning?

Blijf steeds op de hoogte van veranderende wet- en regelgeving die van invloed kan zijn op jouw bedrijfsvoering.

Blijf op de hoogte

Deel dit ondernemersverhaal