Payroll en administratie

Leestijd: Later lezen?

Een correcte en efficiënte payroll en personeelsadministratie? Vertrouw rustig op de service van Acerta. Van een motiverend loon bepalen en vakantiegeld berekenen, tot de verloning van seizoensarbeid en de inschatting van de jaarloonkost. Zo raak je wijs uit complexe processen, en hou je de controle over je budgetten.

Vakantiegeld berekenen

Wat is het verschil tussen enkel en dubbel vakantiegeld? Wie heeft er recht op? Wat bij deeltijds werk, ontslag, ziekte of arbeidsongeschiktheid? Acerta verheldert de materie, en reikt tools aan voor een vlotte berekening van je vakantiegeld.

Piekperiode: seizoensarbeid

In piekperiodes wil je flexibel tijdelijke medewerkers inschakelen. Dat kunnen studenten zijn, maar ook seizoenarbeiders en Flexi-jobmedewerkers. Acerta staat je bij met de correcte inschrijving en verloning van studenten en seizoensarbeiders.

Studentenarbeid

Tijdens de zomervakantie worden heel wat studenten in dienst genomen. Studentenarbeid is nochtans geen synoniem voor vakantiewerk. De student kan ook door het jaar voor jou werken. Wij maken je wegwijs in de wetgeving. 

Jaarloonkost berekenen, bruto/netto-berekening

Om de totale jaarloonkost in te schatten, dien je rekening te houden met socialezekerheidsbijdragen, bedrijfsvoorheffing, vakantiegeld en een aantal andere verplichte extra’s. Acerta toont je het volledige loonkostenplaatje, inclusief tips om je loonkosten te verlagen.

De basisprincipes van de vakantiewetgeving

Hoeveel betaalde vakantiedagen moet je jouw medewerker geven? Is het mogelijk om gebruik te maken van collectief verlof? Acerta geeft graag een antwoord op al je vragen over de Belgische vakantiewetgeving.

Op zoek naar meer antwoorden?

Op zoek naar meer antwoorden?

Als werkgever snel een correct en overzichtelijk antwoord vinden op je hr en payroll-vragen? Daar zorgt Acerta graag voor.

Bekijk al onze dossiers voor werkgevers