Vorige

Compensatie voor de gelijkstelling van vakantiedagen in 2022

08 november 2021 Nele Mertens Werkgevers

Werknemers die tijdelijk werkloos wegens overmacht waren in 2021, verliezen geen vakantiedagen of vakantiegeld in 2022. Dat heeft de regering eind oktober beslist. De gelijkstelling geldt zowel voor overmacht vanwege de coronapandemie, als voor overmacht vanwege de overstromingen. Bovendien wordt er een financiële compensatie van bijna 154 miljoen euro voorzien voor de meerkost van deze regeling voor werkgevers. Wie heeft er recht op de compensatie? En hoe wordt de compensatie berekend? We geven je een overzicht.

Leestijd: Later lezen?

Budget wordt verdeeld

Een budget van bijna 154 miljoen euro wordt uitgetrokken om werkgevers te compenseren voor de meerkost van de gelijkstelling. Een deel van dat budget gaat naar de RJV (voor werkgevers met arbeiders), een ander deel zal door de RSZ verdeeld worden (voor werkgevers met bedienden).

Werkgevers met arbeiders: compensatie voor RJV

Stel je arbeiders of kunstenaars tewerk, dan voel je de gelijkstelling van vakantiedagen niet meteen in je portemonnee. Je betaalt elk kwartaal en ook eenmaal per jaar sociale zekerheidsbijdragen aan de RSZ die het vakantiegeld van de arbeiders financieren. Voor de gelijkgestelde dagen van tijdelijke werkloosheid zal de RJV een bijpas krijgen ter financiering van de gelijkgestelde dagen. Arbeiders en kunstenaars zullen daardoor, wanneer ze hun vakantiecheque in 2022 ontvangen, geen nadeel ondervinden van de periodes van tijdelijke werkloosheid.

Werkgevers met bedienden: uitbetaling compensatie door RSZ

Heb je bedienden in dienst, dan betaal je hen het vakantiegeld zelf uit. Wanneer een bediende een vakantiedag opneemt, krijgt hij die dag ook zijn gewoon loon. Eenmaal per jaar betaal je hem ook een dubbel vakantiegeld. De dagen die ze niet voor jou gewerkt hebben door de tijdelijke werkloosheid zal je toch moeten meenemen in de berekening van hun recht op vakantiedagen en vakantiegeld in 2022. De RSZ zal in deze gevallen de compensatie verdelen.

Wie heeft recht op de compensatie?

Er is een belangrijk onderscheid:

A. Voor de dagen van tijdelijke werkloosheid overmacht ten gevolge van corona zullen enkel de zwaarst getroffen werkgevers een compensatie genieten.

B. Voor de dagen van tijdelijke werkloosheid overmacht ten gevolge van de overstromingen zullen alle dagen vergoed worden.

 

  Tijdelijke werkloosheid overmacht
vanwege corona
Tijdelijke werkloosheid overmacht
vanwege de overstromingen
Wat zijn de voorwaarden?

Werkgevers die in het eerste of tweede kwartaal van 2021 minstens 41 procent van het totaal aantal dagen tijdelijke werkloosheid hebben moeten toepassen, zullen een gedeeltelijke compensatie ontvangen.

Werkgevers die zelf zwaar getroffen waren door de overstromingen en daardoor hun werknemer(s) niet konden laten werken of van wie de werknemer niet kon werken omwille van de nasleep van de overstromingen, zullen per dag van tijdelijke werkloosheid een forfaitair bedrag ter compensatie krijgen.
Hoeveel bedraagt de compensatie? Hoe groter het percentage, hoe groter het aandeel in het bedrag van de compensatie. De RSZ zal zelf de nodige berekeningen doen, op basis van de kwartaalaangiftes van alle werkgevers van bedienden. Het zou gaan om maximaal 18 euro per dag.
Hoe wordt de compensatie betaald/geregeld? Wie recht heeft op een compensatie, zal dit bedrag in mindering zien gaan van zijn factuur aan sociale zekerheidsbijdragen voor het tweede kwartaal van 2022. De RSZ betaalt de werkgever midden 2022 de compensatie waarop hij recht heeft op basis van het aantal dagen tijdelijke werkloosheid.

 

Blijf op de hoogte van de sociale wetgeving

De sociale wetgeving verandert razendsnel. Als werkgever heb jij er alle belang bij zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de vernieuwende regelgeving. Zo kun je je ook tijdig voorbereiden.

Sociaal-juridische updates Trefzeker

Deel dit artikel

Nele Mertens

Geschreven door Nele Mertens

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Wat verandert er in juli voor werkgevers?
Werkgevers

Wat verandert er in juli voor werkgevers?

28 juni 2022 Miet Vanhegen

De wet- en regelgeving verandert regelmatig, en dat heeft een invloed op jou als werkgever of op jouw medewerkers. Acerta geeft je daarom een overzicht van de sociaal-juridische wijzigingen die op de planning staan in juli 2022.

Lees meer
Op vakantie met de bedrijfswagen: veelgestelde vragen
Werkgevers

Op vakantie met de bedrijfswagen: veelgestelde vragen

23 juni 2022 Ellen Van Grunderbeek

De zomervakantie is in aantocht. Wat als je medewerker op vakantie vertrekt met zijn bedrijfswagen en… een ongeval heeft? Of hij wil een bagagerek installeren? En mag je medewerker zijn tankkaart in het buitenland gebruiken? Acerta beantwoordt enkele veelgestelde vragen.

Lees meer
Hoe vraag je tijdelijke werkloosheid aan na 1 juli 2022?
Werkgevers

Hoe vraag je tijdelijke werkloosheid aan na 1 juli 2022?

15 juni 2022 Nele Mertens

Het einde van de versoepelde procedure voor tijdelijke werkloosheid nadert met rasse schreden. Vanaf 1 juli 2022 kan je er als werkgever geen beroep meer op doen en zal de uitkering voor tijdelijke werkloosheid weer 65% van het geplafonneerd gemiddeld loon bedragen.

Lees meer