Vorige

Deconnecteren: vooral een kwestie van afspraken maken

27 juli 2021 Kristel Minten Werkgevers

Het is niet onlogisch dat ‘welzijn op het werk’ een van de belangrijkste hr-thema’s wordt voor de komende jaren. Thuiswerk heeft immers de grens tussen werk en privé vervaagd. Heel wat werknemers slagen er niet in om na de werkuren hun knop naar ‘vrije tijd’ om te draaien. Nochtans kunnen werkgevers hun medewerkers hierin ondersteunen, want deconnecteren is vooral een kwestie van afspraken maken.

Leestijd: Later lezen?

Vrees voor burn-out

Hoge werkdruk kan ervoor zorgen dat talentvolle medewerkers uitvallen of zelfs je onderneming verlaten. In een krappe arbeidsmarkt, met schaarste aan talentvolle medewerkers, valt dat scenario ongetwijfeld te vermijden. Uit onderzoek van Acerta blijkt dat bijna één op de vijf werknemers vreest binnenkort uit te vallen met een burn-out. Toch neemt slechts één op de drie bedrijven actie om de werkstress en psychologische belasting op de werkvloer te verminderen, en slechts 18 % neemt maatregelen opdat hun medewerkers kunnen deconnecteren. Dat blijkt uit een recente bevraging van Acerta.

Afspraken rond beschikbaarheid

Telewerken blijft een vaste waarde in de toekomst. Het plaats- en tijdsonafhankelijk werken zorgen er echter voor dat het niet meer zo duidelijk is wanneer mensen wel of niet aan het werk zijn. Welke collega’s werken wanneer? Hoe kan/mag een werknemer zijn werkdag afbakenen?

Plaats- en tijdsonafhankelijk werken betekent niet dat medewerkers altijd beschikbaar moeten zijn. Iedereen moet kunnen deconnecteren, recupereren en de batterijen terug opladen. Je medewerkers helpen deconnecteren doe je door goede afspraken te maken rond beschikbaarheid en bereikbaarheid, zodat iedereen weet wanneer hij/zij beschikbaar/bereikbaar moet zijn en daar geen twijfels over kunnen bestaan.

Denk ook tijdig na over de vakantieperiode en maak goede afspraken rond overdracht en back-ups. Op deze manier kunnen je medewerkers zonder zorgen op vakantie en kunnen ze zich een volledig loskoppelen van het werk.

Troef in een krappe arbeidsmarkt

Bedrijven beseffen het belang van ‘welzijn op het werk’, en duiden het ook aan als een van de belangrijkste hr-thema’s voor de komende jaren. 35 % van de werkgevers vreest zijn beste medewerkers te verliezen na de coronacrisis, waarbij 29 % van hen vermoedt dat de werkstress de reden hiervoor zal zijn.

Volgens de Self Determination Theory zijn er drie basisingrediënten voor gelukkige medewerkers: Autonomie, Betrokkenheid en Competentie (ABC). Door het thuiswerken staat de betrokkenheid onder druk. Hoewel de Belgische werknemers door het vele thuiswerken meer autonomie ervaren, voelen ze zich minder verbonden met hun organisatie, hun werkgever en hun collega’s. Leidinggevenden gaan daarom best samen met de medewerkers na op welke manier ze de betrokkenheid invulling kunnen geven in een hybride werkvorm.

Maak een succes van het hybride werken

Het nieuwe hybride werken is een combinatie van thuiswerk en werken op kantoor. Laat je begeleiden om deze nieuwe manier van werken tot een succes te maken, juridisch én praktisch.

Hybride werken

Deel dit artikel

ellips-kristel-minten

Geschreven door Kristel Minten

HR Projectmanager

Gerelateerde artikels

Hybride werken: hoe combineer je het beste van twee werkvormen?
Werkgevers

Hybride werken: hoe combineer je het beste van twee werkvormen?

13 september 2021 Kathelijne Verboomen

Wat verstaan werkgevers onder hybride werken? En hoever staan ze daarin? Tijdens het Acerta Panel Webinar bespraken experten de resultaten van een bevraging over hybride werken en voegden interessante inzichten toe. Ontdek de kernpunten in dit artikel.

Lees meer
Telewerk niet meer (overal) aanbevolen vanaf 1 september
Werkgevers

Telewerk niet meer (overal) aanbevolen vanaf 1 september

25 augustus 2021 Ellen Van Grunderbeek

Het overlegcomité van 20 augustus 2021 kondigde aan dat telewerk of thuiswerk vanaf 1 september niet langer aanbevolen is in Vlaanderen en Wallonië, maar wel nog in Brussel.

Lees meer
Al je telewerkvragen trefzeker beantwoord
Werkgevers

Al je telewerkvragen trefzeker beantwoord

18 augustus 2021 Hilde Vanbergen

De corona-pandemie en de bijhorende lockdowns en versoepelingen zorgden de afgelopen maanden voor heel wat HR-vragen. Ondertussen mogen werknemers wel weer op kantoor werken, mits de inachtneming van de maatregelen in de generieke gids en klassieke richtlijnen als social distancing en extra bescherming in de vorm van schermen, handgels en dergelijk...

Lees meer