Vorige

Meer thuiswerk, minder loopbaanonderbrekingen?

06 oktober 2021 Annelies Bries Werkgevers

Heeft thuiswerk ervoor gezorgd dat er minder nood is aan structurele loopbaanonderbreking? De voorbije maanden werd er beduidend minder beroep gedaan op tijdskrediet en thematische verloven zoals ouderschapsverlof of palliatief verlof. Het gaat in de zomer om een daling van 12 % in vergelijking met dezelfde periode in 2019 en 2020. Dat blijkt uit onderzoek van Acerta. Vermoedelijk spelen de coronapandemie en het thuiswerken daar een rol in.

Leestijd: Later lezen?

Populariteit loopbaanonderbrekingen is gedaald

Werknemers kunnen via een loopbaanonderbreking het werk voor een bepaalde periode voltijds of deeltijds onderbreken. Er bestaan verschillende vormen van loopbaanonderbreking: tijdskrediet en thematische verloven zoals ouderschapsverlof, palliatief verlof en verlof om medische bijstand.

De populariteit van loopbaanonderbreking is al sinds oktober 2020 lager dan ‘gewoonlijk’. Vooral tijdens de zomermaanden is de daling van het aantal opgenomen loopbaanonderbrekingen opvallend. De verklarende factoren? De coronapandemie en telewerk.

Goede werk-privébalans vermindert nood aan loopbaanonderbreking

Het voorbije jaar heeft thuiswerk een doorbraak gemaakt in bedrijven. Uit een bevraging van Acerta blijkt dat negen op de tien werkgevers overtuigd zijn van een hybride werkvorm (een mix van werken op kantoor en thuis- of telewerk). En wie thuiswerkt, kan het werk ook even kort onderbreken (bijvoorbeeld om de kinderen van school af te halen) of wint tijd door geen woon-werkverplaatsing te moeten doen, waardoor een loopbaanonderbreking niet meer zo nodig lijkt te zijn.

Blijvend effect of niet?

Of de trend van de afgelopen zomermaanden zich zal verder zetten in de toekomst, valt nog af te wachten. Werknemers komen ondertussen opnieuw (regelmatig) naar kantoor. Thuiswerk zal niet volledig verdwijnen, maar de vraag is of één of twee dagen thuiswerk genoeg zullen zijn voor werknemers om zich te organiseren voor een optimale werk-privébalans.

Besteed je administratie uit

Je werknemers doen beroep op ouderschapsverlof of tijdskrediet met motief, zoals palliatief verlof of verlof om medische bijstand. Deze procedures vragen specifieke juridische kennis en heel wat administratieve formaliteiten. Extra werk dus voor je personeelsdienst. Al eens aan outsourcing van dit werk gedacht?

Ontdek jouw voordelen

Deel dit artikel

acerta-annelies-bries.png

Geschreven door Annelies Bries

Juridisch adviseur bij Acerta

Gerelateerde artikels

Arbeidsdeal: wat staat er in het akkoord?
Werkgevers

Arbeidsdeal: wat staat er in het akkoord?

06 juli 2022 Annelies Bries

De ministerraad geeft in tweede lezing haar akkoord over de arbeidsdeal. De bedoeling van de arbeidsdeal is om zo veel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. De nadruk ligt op flexibiliteit voor werknemer en werkgever. Wat staat er in het akkoord? Welke maatregelen kunnen we verwachten? We geven je hieronder een overzicht. De maatregelen moeten w...

Lees meer
Wat verandert er in juli voor werkgevers?
Werkgevers

Wat verandert er in juli voor werkgevers?

28 juni 2022 Miet Vanhegen

De wet- en regelgeving verandert regelmatig, en dat heeft een invloed op jou als werkgever of op jouw medewerkers. Acerta geeft je daarom een overzicht van de sociaal-juridische wijzigingen die op de planning staan in juli 2022.

Lees meer
Op vakantie met de bedrijfswagen: veelgestelde vragen
Werkgevers

Op vakantie met de bedrijfswagen: veelgestelde vragen

23 juni 2022 Ellen Van Grunderbeek

De zomervakantie is in aantocht. Wat als je medewerker op vakantie vertrekt met zijn bedrijfswagen en… een ongeval heeft? Of hij wil een bagagerek installeren? En mag je medewerker zijn tankkaart in het buitenland gebruiken? Acerta beantwoordt enkele veelgestelde vragen.

Lees meer