Vorige

De sociale verkiezingen: dag X+35

22 maart 2024 Werkgevers
Nele Mertens

Bedrijven kunnen weer een item van de sociale verkiezingskalender afvinken, want dag X+35 ligt inmiddels achter ons. Kandidaten maken zich stilaan klaar voor de eindbestemming, dag Y: de verkiezingsdag.

Leestijd: Later lezen?

Voordragen van de vakbondskandidaten

Op ten laatste dag X+35 moesten de vakbonden hun kandidaten voordragen voor de sociale verkiezingen. Wat als bedrijven geen kandidaten gevonden hebben of dat het aantal personen kleiner was dan het aantal te verkiezen mandaten. Wat betekent dit concreet? Voor deze bedrijven zal de procedure stopgezet worden.

Hoe worden de vakbondskandidaten gekozen?

Er zijn vier categorieën van werknemers, die elk hun eigen kandidaten kunnen voordragen, volgens bepaalde wettelijke regels:

  • Kaderleden
  • Jeugdige werknemers (jonger dan 25 jaar op de verkiezingsdag)
  • Bedienden
  • Arbeiders

Ontslagbescherming voor vakbondskandidaten

In januari 2024, 30 dagen voor de start van de officiële procedure (dag X-30) ging de occulte periode reeds van start. In deze periode weten werkgevers nog niet definitief welke werknemers zich kandidaat zullen stellen, toch zijn deze werknemers dan al beschermd tegen ontslag.

Na het bekendmaken van de finale kandidatenlijst op dag X+35, moeten werkgevers nog steeds rekening blijven houden met de periode van ontslagbescherming:

  • De kandidaten die worden verkozen als afgevaardigde of plaatsvervanger blijven beschermd tot aan de installatie van hun opvolgers bij de volgende verkiezingen (in 2028), dus gedurende ruim vier jaar. En als zij bij de sociale verkiezingen van 2028 opnieuw als kandidaat worden voorgedragen, begint voor hen een nieuwe beschermingsperiode;
  • De kandidaten die niet verkozen geraken, genieten in principe van dezelfde bescherming als de gewone en plaatsvervangende personeelsafgevaardigden. Voor wie al twee keer na elkaar niet verkozen werd, is de duur van de bescherming beperkt tot twee jaar na de aanplakking van de resultaten van de sociale verkiezingen van 2024.

Respecteer je deze ontslagbescherming niet, riskeer je een beschermingsvergoeding die kan oplopen tot het loon van acht jaar.

Wat na de sociale verkiezingen?

Na de afronding van de sociale verkiezingen van 2024 rijst de vraag: wat staat mij te wachten? Onze experten geven je een duidelijk beeld van wat er na deze cruciale gebeurtenis op je afkomt.

Deadlines na de Sociale Verkiezingen

Deel dit artikel

Nele Mertens_acerta

Geschreven door Nele Mertens

Juridisch adviseur

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Loopbaanonderbreking vroeger beëindigen: weldra minder nadelen

29 mei 2024
Amandine Boseret

Binnenkort moeten werknemers geen uitkeringen meer terugbetalen wanneer ze vroegtijdig hun loopbaanonderbreking stopzetten. Er gelden nog steeds wel een aantal voorwaarden.

Lees meer
Werkgevers

Loontransparantie: van richtlijn naar beleid

24 mei 2024
Dries Rutten

Binnen anderhalf jaar treedt de Europese richtlijn in werking. Wat betekent dit concreet voor bedrijven en hoe transparant zijn werkgevers vandaag al?

Lees meer
Werkgevers

Hoe de (zomer)vakantie goed organiseren?

22 mei 2024
Marijke Beelen

De zomervakantie kondigt zich aan en dat betekent dat agenda’s op elkaar moeten worden afgestemd. Hoe pak je dat als werkgever het beste aan? Welke soorten afwezigheid kunnen werknemers opnemen?

Lees meer