Vorige

Hoog tijd voor een bewust opleidingsbeleid

29 oktober 2019 Werkgevers
Leestijd: Later lezen?

De helft van de werkgevers biedt pas opleidingsmogelijkheden aan zijn medewerkers aan als ze vermoeden dat ze op zoek zijn naar een nieuwe job. Als medewerkers wel een opleiding krijgen aangeboden, is dat in 77% van de gevallen omdat ze er zelf om gevraagd hebben en in 67% van de gevallen door bezorgdheid van de werkgever over hun prestaties, betrokkenheid of inzetbaarheid.

Opleiding is nochtans een belangrijke meerwaarde in de strijd om talent. Het zorgt voor productievere medewerkers, extra motivatie en betrokkenheid en het maakt mensen langer inzetbaar. Belangrijk is wel om de impact van opleidingen te evalueren, zo kom je te weten of er wel rendement is en wat er efficiënter kan.

Hoog tijd dus voor een meer proactief en bewust opleidingsbeleid; dat zegt ook Dirk Neefs, Managing Consultant bij Acerta. Opleidingen organiseren, sturen en opvolgen is de boodschap. Lees hier de bijdrage van Dirk Neefs als lid van de adviesraad van HR Square.

Investeer in de ontwikkeling van je medewerkers, het loont op korte en op lange termijn.

Meer informatie

Deel dit artikel

Gerelateerde artikels

Werkgevers

Het aanwerven van mensen met een fysieke of mentale beperking

12 februari 2024
Sabine Goossens

In een krappe arbeidsmarkt is het van belang om breder te rekruteren en je als werkgever los te koppelen van vooroordelen en clichés. Inzetten op personen met een fysieke of mentale beperking die de juiste capaciteiten bezitten is een goede stap. Maar hoe begin je daaraan? Zijn er zaken waarop je moet letten, bepaalde voorwaarden waaraan je moet vo...

Lees meer
Werkgevers

Individueel opleidingsrecht en opleidingsplannen

01 februari 2024
Annelies Baelus

De Arbeidsdeal, opleidingsplannen en individuele opleidingsdagen voor werknemers. Wat moeten bedrijven nu precies allemaal in orde brengen en hoe pakken ze dit concreet aan?

Lees meer
Werkgevers

Aanwerven van (nieuw) talent: hoe pak je dat aan?

18 januari 2024
Kate Hansen

Kmo’s zijn voorzichtiger om bijkomend personeel aan te werven. Toch zijn er andere manieren om het juiste talent te vinden en in te zetten in tijden van arbeidskrapte.

Lees meer