Vorige

Stippel je zelfstandige koers uit met loopbaanbegeleiding

22 april 2021 Zelfstandigen
Katrien Jonckheer

Zelfstandig ondernemerschap staat gelijk aan je eigen keuzes maken. En dat is geweldig, want je kan de dingen doen die je graag doet, waar je gepassioneerd door bent, en waar je energie uithaalt. Blijf je echter zitten met enkele vragen rond je loopbaan als zelfstandige? Of wil je een ommezwaai maken en je ondernemerspad een andere wending geven? Loopbaanbegeleiding toont je de weg.

Leestijd: Later lezen?

Waarom je als zelfstandige een loopbaanbegeleider onder de arm moet nemen

Niet alleen het ondernemersveld, maar onze hele wereld verandert met een sneltreinvaart. Door corona moesten we nog enkele versnellingen hoger schakelen. Vroeg iemand om een uitdaging? Want willen of niet, een uitdaging hebben we gekregen.

Gelukkig bieden crisissen ook kansen: dit is de uitgelezen kans om aan introspectie te doen en om na te denken over je zaak, zodat je je businessactiviteiten in de nabije en verre toekomst met hart en ziel kan blijven uitoefenen. Maar ook wanneer je zaak niet zozeer getroffen werd door corona, kan loopbaanbegeleiding een fresh perspective bieden. Een loopbaanbegeleider helpt jou bij de uitwerking van je online marketingplan, adviseert je over btw-verplichtingen, geeft antwoorden op vragen als ‘welke vennootschapsvorm is het meest geschikt voor mijn onderneming?’, ondersteunt je bij het opstellen van je businessplan, enzoverder.

Loopbaanbegeleiding voor zelfstandigen: hoe het in z’n werk gaat

Het is een misopvatting dat loopbaanbegeleiding enkel voor werknemers bestaat. Ook als zelfstandige kan het ontzettend zinvol zijn om in gesprek te gaan rond een aantal specifieke onderwerpen die relevant zijn voor jouw activiteiten. Zodat niet alleen je zaak, maar ook jij als ondernemer kan groeien.

Ben je momenteel werkzoekende en wil je graag aan de slag als zelfstandige? Dan kom je onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een transitiepremie, die je financiële zekerheid biedt terwijl je je zaak opstart. De transitiepremie is een Vlaamse subsidie voor startende zelfstandigen, waarbij je tot twee jaar na je opstart maandelijks ontvangt. Eén van die voorwaarden is het succesvol volgen van een erkend prestarterstraject, zoals dat van Acerta. Verschillende sessies van de 'Loopbaanbegeleiding van zelfstandigen' maken deel uit van dat traject.

De loopbaanbegeleiders van Acerta geven persoonlijk advies op maat van jouw zaak en jouw situatie. Je kan hen boeken voor verschillende domeinen: je marketing- en/of businessplan, juridische formaliteiten, strategie ...  Je kiest een moment dat jou best past. Vervolgens word je tijdens een persoonlijk telefonisch of videogesprek gedurende één uur 1-op-1 gecoacht.

Volgende loopbaanbegeleiders staan voor je klaar

Onze loopbaanbegeleiders zijn stuk voor stuk experten in hun vakgebied. Daarnaast zijn ze niet alleen loopbaanbegeleiders, maar ook echte professionele ondernemerscoaches. Ze begeleiden kleine en grote bedrijven, zaakvoerders, freelancers en andere starters en zelfstandigen in hun groei.

Volgende 6 ondernemerscoaches staan bij Acerta voor je klaar:

  • Mieke Bruyninckx: helpt je bij het kiezen van de juiste vennootschapsvorm;
  • Bert Gybels: helpt je met je online marketing;
  • Nicole Lasseel: helpt bij je businessplan en prijsbepaling;
  • Pieter Bleyen: helpt je bij allerlei btw-verplichtingen;
  • Cathy Camertijn: helpt je bij je visie, missie en strategie;
  • Ann Poleunis: helpt je marketingplan scherp te stellen.

Voor slechts 75 euro per uur (exclusief btw) staan ze tot jouw beschikking. Heb je reeds een ondernemingsnummer? Dan kan je dit bedrag fiscaal aftrekken als beroepskost.

Boek een afspraak met onze ondernemerscoaches

Investeer in jezelf én je zaak met loopbaanbegeleiding. Boek vandaag nog je afspraak bij één van onze ondernemerscoaches, en krijg live advies op maat van je eigen zaak en situatie.

Meer info over loopbaanbegeleiding

Deel dit artikel

Katrien Jonckheer3_acerta

Geschreven door Katrien Jonckheer

Director Starters en Zelfstandigen bij Acerta