Vorige

Sterkere, objectieve selectieprocedure voor de Diabetes Liga

#Werkgevers
Leestijd: Later lezen?

De Diabetes Liga is een onafhankelijke vereniging die de beste zorg en omkadering wil bieden voor iedereen die met diabetes te maken krijgt. De organisatie zet in op betrouwbare informatie, op preventie van diabetes en op een ondersteunend netwerk. Om hun selectieproces voor nieuwe medewerkers te verstevigen en te objectiveren, ging de Diabetes Liga te rade bij Acerta.

Ondersteuning bij nieuw personeelsbeleid

Bij interne veranderingen in de Diabetes Liga werd Sandrijn Laureys, manager dienstverlening, personeel en vrijwilligers, verantwoordelijk voor het personeelsluik. Ze wilde zich daarbij laten begeleiden door een ervaren hr-partner. Daarnaast zorgde de komst van een nieuwe directeur ervoor dat het personeelsbeleid aangepast moest worden aan het nieuwe vijfjarenplan. Dat plan resulteerde in de aanwerving van nieuwe medewerkers: het voorbije jaar is de Diabetes Liga geëvolueerd van 13 naar 17 medewerkers. Er zijn dus heel wat selectieprocedures geweest.

Buikgevoel objectiveren voor selectiegesprekken: Talent Motivatie Analyse

Omdat de Diabetes Liga eerder al overgestapt was naar het sociaal secretariaat van Acerta, vroegen ze voor de versterking van hun selectieprocedure ook raad aan Acerta. Sandrijn Laureys: “We kiezen ervoor om het selectieproces zelf intern uit te voeren, maar gingen wel op zoek naar een partner om ‘ons buikgevoel’ tijdens de gesprekken met potentiële toekomstige medewerkers te objectiveren.”

Elke kandidaat vult nu tijdens de selectieprocedure een Talenten Motivatie Analyse-vragenlijst (TMA) in. Zo’n TMA geeft de kandidaat inzicht in zijn eigen kwaliteiten en drijfveren op de werkvloer. Zo valt er af te leiden of er een match is met de gevraagde competenties in de openstaande functie. Achteraf gaat een consultant van Acerta tijdens een persoonlijk gesprek dieper in op de uitkomst van de analyse. Voor de managementprofielen voert de Diabetes Liga een uitgebreider assessmentprogramma uit in samenwerking met Acerta.

Snelheid en flexibiliteit

Sandrijn Laureys: “We werkten al samen met Acerta voor onze loonsverwerking,en we waren aangenaam verrast door de snelheid waarmee er intern tussen de afdelingen werd gecommuniceerd. Na mijn vraag voor ondersteuning bij de selectieprocedure, werd ik snel verder geholpen. Nu schakelt Acerta ook snel bij onze aanvragen voor TMA-gesprekken en assessments. Daarnaast appreciëren we de flexibiliteit om de rapporten hier ter plekke te komen toelichten. Wij zijn een tevreden klant!”

Over de Diabetes Liga

Als onafhankelijke vereniging streeft de Diabetes Liga naar de beste zorg en omkadering voor iedereen die met diabetes geconfronteerd wordt. De organisatie telt meer dan 18.000 leden: mensen met diabetes, hun sociale omgeving en zorgverleners.

www.diabetes.be

Wil je er zeker van zijn dat je de juiste medewerkers op de juiste plaats aanwerft?

Zet dan in op een professionele selectieprocedure. Medewerkers die werken vanuit hun talenten en zo competenties ontwikkelen, halen meer voldoening uit hun job, voeren hun taken beter uit en blijven langer bij je organisatie.

Deel dit ondernemersverhaal