Vorige

ZEB vindt in Acerta een hr-partner die bij zijn ambitie past

#Werkgevers
Leestijd: Later lezen?

De groep rond ZEB is een groeibedrijf. Als we vandaag 100 winkels tellen, tellen we er over een jaar alweer meer: elk jaar komen er winkels en komen er medewerkers bij. Voor de payroll van de meeste medewerkers van ZEB, ZEB For Stars en The Fashion Store wordt sinds 1-1-2018 een beroep gedaan op Acerta. Het ging al van 500 naar zo’n 650 vaste medewerkers.

2018 - ZEB onderzoekt de markt en kiest Acerta vanwege zijn tools en ondersteuning

Erwin Vander Mijnsbrugge, Compensation & Benefits Manager and Payroll & Legal: “De keuze voor Acerta hebben we pas gemaakt na een eigen grondige marktstudie onder de grootste spelers. Efficiëntie, digitalisering, het kostenplaatje ... we hebben het allemaal onderzocht en naast elkaar gelegd. Acerta kwam er als eerste uit wat tools en ondersteuning betreft. Qua kost waren ze derde. En ook al is ZEB een cost-minded organisatie, de weging is toen – september 2017 - toch in het voordeel van Acerta uitgevallen. In oktober hebben we de beslissing geofficialiseerd, waarna Acerta verbazend snel heeft kunnen schakelen. Op 1 januari 2018 was de transitie een feit. ”

2019 - Na anderhalf jaar samenwerking: positieve evaluatie

Erwin Vander Mijnsbrugge: “Het voorbije jaar met Acerta is een heel positieve ervaring gebleken. Het commitment van het projectteam, zowel bij de opzet, de implementatie als de eerste opvolging, was bovengemiddeld. De samenwerking met het corporate team in Leuven is top. Hun dossierkennis is voor ons een belangrijke zekerheidsfactor. En tegenover het feit dat dit over een groot dossier gaat, staat langs de kant van Acerta een even groot engagement – wij voelen ons zeker niet een van vele.”

Geneviève Mertens, Corporate Account Manager Acerta: “ZEB wordt ondersteund binnen ons corporate model, via Acerta Connect Pro. Dit is een uniek samenwerkingsmodel dat we hebben opgezet voor grotere ondernemingen met een complexe structuur. Overleg is een vast deel van dat model. Met die service willen we nauw blijven aansluiten bij de strategische verwachtingen van de klant. Daarvoor hebben we vier formele overlegmomenten per jaar, momenten waarop we expliciet plannen en nieuwigheden uitwisselen. Elk jaar organiseren we ook een evaluatie.”

2020 – In één geïntegreerde hr-oplossing heeft Acerta zijn plaats

Elk jaar twee à vier ZEB’s erbij, twee à vier ZEB For Stars, twee The Fashion Store... ZEB is een heel toekomstgerichte organisatie die wil blijven groeien in een competitieve retailmarkt.

Erwin Vander Mijnsbrugge: “Uiteraard is het ZEB zelf dat zijn koers bepaalt. En al bij elke stap die we hebben gezet, zijn we aangenaam verrast geweest door de open attitude van Acerta. Er is altijd plaats voor gesprek. Discussie en zelfs confrontatie zijn geen taboe. Altijd wordt gestreefd naar een oplossing die voor beide partijen werkt. Het grotere plan is ons volledige humanresourcesmanagement - talent management, selectie, rekrutering, tijdsregistratie ... – te koppelen. Voor 2019-2020 streven we dus naar één hr-totaaloplossing. De issues daarvan zullen we altijd in de eerste plaats voorleggen aan onze huidige partners, zoals Acerta er een waardevolle is.”

Geneviève Mertens: “ZEB rekent nu vooral op ons voor payroll, inclusief juridisch advies. In het verleden hebben ze van ons ook al een paar maanden consultancy-in-house omtrent rekrutering ingehuurd. En onlangs waren ze pilootklant in een Doccle-oplossing. Onze uitdaging voor de toekomst is ervoor blijven zorgen dat we ZEB oplossingen kunnen blijven voorstellen die hun hr-processen zo eenvoudig mogelijk houden. Met Acerta Connect Pro* hebben we zeker een belangrijke troef in handen. En we zorgen er alleszins ook voor dat onze groeiklanten ook naar de andere Acerta-oplossingen makkelijk de weg kunnen vinden.”

Meerwaarde Acerta voor ZEB:

  • Tools en ondersteuning
  • Snelle en vlotte transitie van wat nochtans geen eenvoudig dossier is
  • Exclusieve, specifieke corporate-oplossing aangepast aan grootte en complexiteit
  • Open, constructieve samenwerking
  • Meegroeiambitie

ZEB groep is het moederbedrijf van de multibrand stores ZEB, The Fashion Store, PointCarré en  ZEB For Stars. De Belgische retailer met hoofdzetel te Merchtem beschikt over 110 winkelpunten verspreid over België. De groep zal voor het financieel jaar 2018-2019 een omzet van 224 miljoen euro (incl. BTW) realiseren en rekent daarvoor op de steun van 1200 medewerkers.

www.zeb.be
www.zebforstars.be

 

* Via de zogenoemde Connector kunnen data uit externe systemen worden geëxtraheerd en automatisch geïmporteerd in Acerta Connect Pro. Dat vermijdt dubbele registratie van werknemersgegevens, prestaties of loongegevens. En het risico op data-inconsistentie vervalt. De Connector zorgt voor een naadloze, slimme en kostenefficiënte integratie met hr-informatie- en ERP-systemen. Hij biedt een garantie op kwalitatieve data door vorm/inhoud-validatie en dankzij zijn geïntegreerde controlecenter. De uitwisseling van de data kan zowel via file transfer als via webintegratie (API). Service- en proces-outsoucing zijn eveneens mogelijk.

Meer weten?

Ontdek meer info over een maatoplossing voor je payroll en hr. 

Lees verder

Maandelijkse nieuwsbrief

Interesse voor juridische actualiteit en de nieuwste trends in hr? Je leest het elke maand in de nieuwsbrief. 

Schrijf in

Deel dit ondernemersverhaal