Vorige

Weerverlet? Geen zorg voor Steenkapperij Haesen

#Werkgevers
Leestijd: Later lezen?

In 2004 werd Frank Haesen ondernemer, in dat jaar nam hij namelijk de steenkapperij in Sint-Truiden over. Voor hem was het meteen duidelijk dat hij de volledige administratie voor zijn twee vaste medewerkers niet op zich zou proberen nemen en dus werd Steenkapperij Haesen klant bij Acerta. Naast de loonadministratie vertrouwt Frank ook het regelen van het weerverlet en eventuele dagen economische werkloosheid aan Acerta toe.

Eén e-mail en het wordt geregeld

Frank Haesen, zaakvoerder: “Wij zijn vakmensen. Het is niet onze ambitie om in personeelsadministratie dezelfde expertise te ontwikkelen als we hebben op het vlak van steenkappen, da’s evident. Daarom doen we al sinds de start een beroep op Acerta om onze loonadministratie en dossiers van weerverlet en eventueel economische werkloosheid in goede banen te leiden. Over weerverlet: ik stuur één mail en in geen tijd is het weerverlet bevestigd. Dat ik alles in vertrouwen kan uitbesteden, is voor mij een hele zorg minder en voor mijn mannen betekent het dat ze hun centen altijd correct en op tijd krijgen.”

Elk zijn vak

Niels Van Hellemont, Consult Acerta: “Weerverlet bijvoorbeeld wordt via een online tool aangevraagd bij de RVA. Het is belangrijk dat de aanvraag tijdig en correct gebeurt, want een geweigerd dossier betekent een kost voor de werkgever, wat uiteraard een te vermijden scenario is. Ook al is weerverlet niet echt een complexe aangelegenheid, je moet wel de wetgeving opvolgen en alles nauwkeurig en tijdig uitvoeren. Laten we het zo stellen: het is eenvoudig voor wie ermee vertrouwd is. En dat zijn wij van Acerta.”

Voor loonadministratie en economische werkloosheid gaat het niet anders: Steenkapperij Haesen stuurt de informatie per e-mail naar Acerta en de lonen en alle bijdragen worden keurig betaald, dankzij een volmacht. Frank: “Zo kunnen wij 100% focussen op onze stiel.”

Steenkapperij Haesen verwerkt op maat en zowel met moderne technieken als op ambachtelijke wijze alle natuursteen tot dorpels, trappen, aanrechten, gevelbekleding, brievenbussen, vloeren, schouwen, tafels, grafmonumenten, deurlijsten ... 

www.steenkapperijhaesen.be

Meer weten?

Kom te weten hoe je het uitbesteden van de administratie rond weerverlet en tijdelijke werkloosheid aanpakt.

Lees verder

Maandelijkse nieuwsbrief

Interesse voor juridische actualiteit en de nieuwste trends in hr? Je leest het elke maand in de nieuwsbrief. 

Schrijf in

Deel dit ondernemersverhaal